Jobbik: élelmiszer-támogatási program váltsa az ársapkákat

Megosztom

Az ársapkák rendszerének kivezetését és egészséges, lehetőleg hazai termékek vásárlását segítő nemzeti élelmiszer-támogatási program indítását követelte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik-Konzervatívok két politikusa.

    Gyöngyösi Márton, a párt elnöke, európai parlamenti képviselője arról beszélt: kifejezetten káros az ársapkák rendszere, mert tovább növeli az inflációt, áruhiányt idéz elő, a rendszer költségeit pedig a kereskedőkre hárítják. Hozzátette, igazságtalanok az ársapkák, mert a rászorulók mellett a leggazdagabbak vásárlását is támogatja.
    Mára napnál világosabbá vált, hogy a kormányzat az elszabaduló inflációval nem tud mit kezdeni – fogalmazott az ellenzéki politikus, hangsúlyozva, a tartósan kétszámhegyű pénzromlás különösen az élelmiszereknél érezteti hatását; egyes termékek 40 százalékot drágultak, másokért kétszer annyit kell fizetni, mint egy éve.
    Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt: szakadéknyi a filozófiai különbség a kormányoldal és pártja között, mivel előbbiek “más, homályos” célokra fordítják a költségvetés 1500 milliárd forintnyi többletbevételét, míg a Jobbik a családok segítésére fordítaná ezen összeg oroszlánrészét.
    Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik, hogy részorultsági alapon, legalább a szegénységi küszöb alatt élőknek nyújtsanak segítséget abban, hogy asztalukra minőségi élelmiszerek kerülhessenek – közölte. A politikus szerint ezt a rendszert mindaddig fenn kellene tartani, amíg az infláció mértéke nem csökken egy számjegyűre.

MTI


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .