Mennyit kereshetsz mint magántanár. A sulipro.hu felmérése

A tanári szakma soha nem tartozott a legjobban fizetők közé: azonban van egy olyan tevékenység, mellyel remek kiegészítésre lehet szert tenni. Ez pedig a magántanítás.

Megvizsgáltunk 5 db magántanár kereső honlapot, és statisztikákat készítettünk az általános óradíjakból. A kimutatás szerint a legtöbben 5.000 Ft-ért adnak magánórát, de nem ritka a 7-10 ezer forintos óradíj sem.   

Felmérést készítettünk

Az alábbi öt honlapon található magántanárok megjelölt óradíjából készítettünk egy felmérést:

tortenelemtanarok.hu

kemiatanarok.hu

olasztanarok.hu

fizikatanarok.hu

spanyoltanarok.hu

Minden tanár megjelölte az adatlapján, hogy mennyiért vállal magántanítást az adott tárgyból (ez tantárgyanként eltérhet), ezt összesítettük honlaponként. A statisztika készítése során kicsi kerekítést alkalmaztunk pár esetben, aki például 7900 Ft-ért tart órát, annak a díját 8000-nek vettük. Az alábbi eredmények születtek:

 A diagramról az alábbi információk állapíthatók meg:

  • A magántanárok mindössze 16%-a dolgozik 4000 Ft-os óradíj alatt
  • A legtöbben 5000 Ft-ért tartanak órát, ez a magántanárok 23%-a
  • A magántanárok 26%-a 7000 Ft-ért, vagy ennél drágábban ad órát

Mi a realitás?

A legtöbben, akik alacsonyabb áron dolgoznak, általában egyetemisták, vagy nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel – például, olaszországi lét után vállalnak olasz tanítást, vagy mérnökként korrepetálnak matematikából. Tehát, egy diplomás pedagógus többnyire a diagram felső tartományában helyezkedik el.

Habár az osztály varázsát nem pótolhatja a magántanítás, sem pedig a kollégák által nyújtott társaságot, azzal is szép mellékjövedelemre lehet szert tenni, ha valaki magántanítványokat vállal a főállása mellett. Ha valaki 5000 Ft-os óradíjon heti 2-3 órát vállal így, akkor havonta 40-60.000 Ft mellékjövedelemre lehet szert tenni pedagógusként.

A felmérést a sulipro.hu készítette

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .