Bebizonyosodott: A magyarok többsége a DK nyugdíjpolitikáját támogatja

Az Orbán-kormány egyik legnagyobb bűne a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetése volt.

A baloldali kormányok által használt nyugdíjszámítási módszer lényege, hogy a nyugdíjak nem csak az infláció mértékével növekednek, hanem a béremelkedést is követik, így nem szakad ketté a társadalom aszerint, hogy ki az, aki még dolgozik és ki az, aki már végigdolgozta az életét. Egy friss közvélemény-kutatásban most megkérdezték az embereket, hogy ők milyen nyugdíjpolitikát szeretnének, és a megkérdezettek többsége a svájci indexálás újbóli bevezetését támogatta.

A Demokratikus Koalíció szerint bebizonyosodott, hogy a magyarok többsége a DK nyugdíjpolitikáját támogatja. A kormányváltás után újra be kell vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, amelynek megszüntetésével a Fidesz átlagban minden nyugdíjastól 1,2 millió forintot vett el az elmúlt 10 évben.

A Fidesz bukása után nem nézhetjük tétlenül, hogy egyre több nyugdíjas szegényedik el, a nyugdíjak kiszámításánál újra figyelembe kell venni a bérek emelkedését. Nem csak azoknak jár a tisztességes megélhetés, akik még dolgoznak, hanem azoknak is, akik már végigdolgozták az életüket!

Varju László

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke, az ellenzék újpesti országgyűlési képviselőjelöltje

Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

(OS)

Hozzászólok