Jehova Tanúi egy világra kiterjedő virtuális rendezvényt tartanak

Jehova Tanúi egy világra kiterjedő virtuális rendezvényt tartanak, mintegy 240 országban, több mint 500 nyelven.

Megtörve a több mint egy évszázados hagyományt a világ legnagyobb kongresszusszervezője másodjára is virtuális
platformon rendezi meg a mindenkori éves kongresszussorozatát.

Erre biztonsági és egészségügyi okok miatt van szükség, és mintegy 6000 rendezvény törlését jelenti, 240 országot
érintve.

Több mint 30 éven át minden nyáron békés látogatók ezrei töltöttek meg hoteleket, éttermeket, mialatt a nemzetközi, vagy regionális kongresszusaikon vettek részt Jehova Tanúiként a budapesti, debreceni vagy veszprémi arénában. 2020-ban, a világjárvány kitörését követően szükségessé vált, hogy a Tanúk által 1897 óta megrendezésre kerülő kongresszusok egy világméretű videókonferenciaként kerüljenek megrendezésre.

Ekkor fordult elő először, hogy Jehova Tanúi az egyébként stadionokban, arénákban, kongresszusi központokban és nagy színháztermekben tartandó kongresszusaikat előre felvett videókonferenciaként tartották meg.


A 2021-es kongresszus témája: „A hit erőt ad.” Ez a nemzetközi rendezvény több mint 500 nyelven, mintegy hat héten át lesz elérhető mindenki számára az egész világon.

Ennek eredményeként a kongresszus által 2021 júliusa és augusztusa folyamán mintegy 15-20 millió ember
követi nyomon a programot 240 országban. A program hat részletben kerül közreadásra, mely a három egymást követő kongresszusi nap délelőtti, vagy délutáni ülésszakának felel meg.


„A hit segít a nemzetközi testvériségünknek a kitartásban a járvány ellenére is”

– mondta Samu Attila Jehova Tanúi sajtószóvivője.

A hitünk továbbra is egyesít bennünket az imádatban – még virtuálisan is –, amint milliók gyűlnek össze az otthonaikban az egész világon, hogy javukra fordítsák ezt az erőteljes, szellemileg ösztönző programot. Mindenkit szeretettel meghívunk, hogy vegyen részt a rendezvényen, ellátogatva jw.org honlapra, vagy a JW Libraryn keresztül. A program mindenki számára elérhető és ingyenes.

További tájékoztatást a co.hu@jw.org e-mail-címen, vagy Jehova Tanúi hivatalos honlapján kaphat.


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .