Nyomoz a rendőrség egy DK-s ügyében

Nyomozást rendeltek el Lakos Imre ügyében, aki Budapest XI. kerületében kabinetfőnöke volt a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló polgármesternek, László Imrének – közölte a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő azt mondta, bízik a vádemelésben a hűtlen kezelés miatti nyomozás végén, amelynek elrendelésére hosszú ideje várt.
    Felidézte, hogy Lakos Imre – akit “politikusbűnözőnek” nevezett – 8 millió forintot kapott másfél havi kabinetfőnöki tevékenységéért. A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke azt mondta, hogy végül az ő nyomásgyakorlása után bocsátották el a DK újbudai elnökét, az SZDSZ korábbi fővárosi elnökét, aki a közös megegyezéskor “pofátlan” végkielégítésben részesült.

Szponzorált tartalom

    Feed has no items.


    Lakos Imre az úgynevezett “Kopaszi-gate-ben” is feltűnt. Másodfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ügyben, amelyben a vád az volt, hogy 2006-ban az önkormányzat pályáztatás nélkül játszott át magáncégeknek egy 38 hektáros területet. Végül a Kúrián felmentette őt az MSZP alkotmánybíró-jelöltje – mondta Novák Előd.
    A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a DK “fővárosának” nevezte Újbudát.
    Hangsúlyozta, hogy egy évig küzdött a 8 millió forintról szóló titkosított információért. Közölte: tudomása szerint maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tiltotta meg a kényes tény kiadását.
    Úgy fogalmazott, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd, “a másik DK-s politikusbűnöző” is “tízmilliókat zsebelhet be” a kerülettől, “vállalhatatlan szerződések” alapján. Arról adott például tanácsot, hogyan lehet megtagadni egy képviselő iratbetekintési jogát – mondta Novák Előd.
    Mindez nem zavarja a kerület átláthatósági megbízottját: a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint ez a tisztség ugyancsak kifizetőhelyként működik, mégpedig a Momentum Mozgalom számára.
    Novák Előd kijelentette, hogy pártja harmadik utat mutat “se Gyurcsány, se Orbán korrupt rendszerét el nem fogadva”.

További hírek a kerületből

Hírek XI. kerület Hírek XI. kerület – A Mi kerületünk – Újbuda magazin

  • Interjúra ment, lopás lett a vége
    by ujbuda on 2022.03.21. at 10:46

    Az újbudai nyomozók gyanúja szerint egy férfi állásinterjúra ment, de inkább két telefont és egy tömegközlekedési bérletet lopott el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2021. augusztus 11-én 11 The post Interjúra ment, lopás lett a vége appeared first on Hírek XI. kerület.

Hozzászólok