Megint az a fránya büntetőfék!

Hiába a komoly büntetés, sőt egyes esetekben akár börtönt is kiszabhatnak az elkövetőre, továbbra is büntetőfékezik a magyar. Sajnos általában ezeket a baleseteket nagy teljesítményű autók sofőrjei követik el.

Szponzorált tartalom

  • Ingatlanközvetítés
    by APEV on 2024.03.11. at 13:23

    Az ingatlanpiac folyamatosan változik, és az ingatlaneladás mindig fontos döntést jelent a tulajdonosok számára. Egy jól megtervezett és kivitelezett eladási folyamat nemcsak hogy növeli […]

Vádat emelt az ügyészség egy büntetőfékezéssel vádolt férfi Budapesten. A vád szerint a vádlott egy közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve indokolatlanul, erőteljesen fékezett egy utasokat szállító autóbusz előtt. A vészfékezés ellenére, a busz sofőrje már nem tudott megállni, a vádlotti gépkocsinak ütközött, aminek következtében több utas megsérült.

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018. augusztus 6-án, délután, gépkocsival közlekedett a IV. kerületben, a Megyeri úton a Fóti út irányába.

Ezzel egy időben a Megyeri úton a vádlott előtt, vele azonos irányban közlekedett egy menetrend szerinti autóbusz. A buszon többen utaztak, közülük többen állva.

A busz vezetője a Megyeri temető elnevezésű megállóban megállt, majd onnan úgy indult el, hogy rögtön a belső forgalmi sávba sorolt, miután úgy ítélte meg, hogy ezzel más járművet a közlekedésében nem akadályoz.

Az autóbusz mögött azonban a megengedett 50 km/h sebességet jóval meghaladó, mintegy 90 km/h sebességgel közlekedett a vádlott, akinek emiatt fékeznie kellett, a sebességét 65 km/h-ra csökkentette. A vádlott úgy vélte, hogy a busz vezetője közlekedett, illetve sorolt be elé szabálytalanul, ezért fény – és hangjelzéssel hívta fel erre a sofőr figyelmét.

A vádlott a közlekedési konfliktus miatti indulattól vezérelve, mintegy 75 km/h sebességre felgyorsulva az autóbuszt megelőzte, majd a megfelelő távolságot nem tartva, visszasorolt az autóbusz elé, és az autót szándékosan és indokolatlanul, erőteljesen lefékezte, ezáltal az autóbusz utasainak testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az autóbusz vezetője az ütközést úgy próbálta elkerülni, hogy nyomban vészfékezett, megállni azonban a már így sem tudott, az autóbusz elejével a vádlotti gépkocsi hátuljának ütközött.

Az ütközés következtében az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül többen elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig test szerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

A vádlottal szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

A fotók a helyszíni szemlén készültek.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .