További útfelújítások Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósága elfogadta a XIII. kerületi Göncöl utca útépítési közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó előterjesztést, így a szerződéskötési moratórium lejártát követően elindulhat a szerződéskötés folyamata a nyertes kivitelezővel. Várhatóan nyár elején megkezdődhet a felújítás. Az útépítés tervezetten fél évig tart, így a kivitelezés még az idén befejeződhet.

A XIII. kerületi Göncöl utcában várhatóan nyár elején indulhat az útépítési rekonstrukció, miután lezárult a közbeszerzési eljárás, és a felek aláírták a kivitelezési vállalkozási szerződést. A projekt keretében felújítják a Göncöl utcát teljes hosszában, a Rákos-patak hídjától a Kámfor és a Balzsam utcáig tartó szakaszon, mintegy 1,4 kilométer hosszúságban. A beruházás a burkolatok cseréjén túl a csomópontok kisebb korrekcióját, valamint az Újpalotai úti csomópont teljes átépítését is tartalmazza.

A felújítandó szakasz északi részén átépítik a Göncöl utca–Újpalotai út–Szekszárdi utca csomópontot. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, és a jelenlegi csomóponttól dél-nyugati irányba való eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás már egy egyszerű útcsatlakozás lesz. A Göncöl utca elválasztó zöldszigetének szűkítésével a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerülnek egymáshoz, és ezzel a geometriai kialakítással a főirány, így az elsőbbségi viszonyok is egyértelművé válnak a csomópontban. Ez az átalakítás kedvez a kerékpárosok, valamint a gyalogosok kényelmesebb áthaladásának is.

Hozzászólok