Szabó Roland az új főigazgató

Szabó Rolandot javasolta az öttagú szakmai bizottság a nyílt pályázaton aspiráló hat jelölt közül a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának.

Hirdetés

Online temetés közvetítés Budapest

Szabó Roland 2019. októbertől operatív igazgatói pozícióban, majd 2020. februártól főigazgató-helyettesként bizonyította tettrekészségét és alkalmasságát az intézmény vezetésre.

A COVID első hullámának idején sikeresen működtette az Állatkertet a hatvanhat napos kényszerű zárva tartás embert próbáló körülményei közepette, szoros együttműködésben munkatársaival és a fenntartó Fővárosi Önkormányzat szakterületeivel.

Szabó Roland agrármérnök, közgazdász – a kétféle szaktudás arányos alkalmazása, valamint az üzleti szférából hozott hazai és nemzetközi gyakorlati tapasztalatai jó alapot biztosítanak arra, hogy az Állatkert értékeihez méltó módon tudjon reagálni a jelen kor kihívásaira.

A Fővárosi Állatkert mai életszakaszában feladatának tekinti, hogy biztosítsa az intézmény meglévő szakmai értékeinek folyamatos fejlődési lehetőségét, harmóniát teremtsen a jövő gazdálkodási modellje és a közfeladatok ellátása között.

Az új főigazgató feladata lesz a Biodóm befejezése.  A főigazgatói feladatok ellátásának folytonossága mellett a kinevezés 2021. január 1-től lép hatályba.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .