Mint a régi időkben

Szeptembertől minden általános és középiskolás diák ingyen juthat hozzá a tankönyvekhez – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ez 20-40 ezer forint megtakarítást jelenthet egy diák esetében a családoknak – mondta Rétvári Bence. Amíg a polgári kormány működik, minden család számíthat arra, hogy gyereke ingyen jut hozzá a tankönyvekhez  – tette hozzá. A politikus úgy vélekedett, hogy a “polgári kormányzás” nyomán szemléletváltás történt.

A baloldali kormányok üzletként tekintettek a tankönyvkiadásra. Privatizálták a szektort, amelynek nyomán elszabadultak az árak, és
10 milliárdos nagyságrendű profithoz jutottak a magánkiadók
– mondta Rétvári Bence.

A tankönyvellátás nem üzlet, hanem közszolgáltatás – jelentette ki az államtitkár.


Ezt már olvasta?

  • Baltimore. Ezt nehéz lesz elfelejteni – videóval
    by budapestinfo on 2024.03.27. at 11:35

    New York Times – Kamerával rögzített felvétel a Baltimore-i híd összecsuklásáról. Hat embert még mindig keresnek. Egy valószínűleg fix kamerával The post Baltimore. Ezt nehéz lesz elfelejteni – videóval appeared first on Budapest Magazin.

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .