Új ivókutakkal küzd a hőség ellen a Fővárosi Önkormányzat

Megosztom

A Fővárosi Önkormányzatnak fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló extrém hőségek idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák hőkatlanná válnak.

A forgalmas terekre helyezett Hűsítő szigetek mellett több tucat ivókút kerül a közterekre a következő hetekben. Az első ilyen ivókutat a Kodáy köröndön adta át Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes és Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója.

Dorosz Dávid elmondta: „A városnak alkalmazkodnia kell, ezért indítottuk a Hűsítő Budapest akciót, amelynek keretében átadjuk a kutakat. Azon dolgozunk, hogy mindenki megfelelő folyadékhoz jusson és a palackos víznél környezetbarátabb megoldást találjon a nagy melegben.”

A talajmenti hőmérséklet akár 40-45 Celsius fok is lehet a belvárosban, ezért a Főváros a négylábú kis barátainkról sem feledkezett meg az új közkutak tervezésekor. Így a kisállat-tulajdonosok sétáltatás közben is gondoskodhatnak kedvenceik folyadék-utánpótlásáról.


Ezt olvasta már?

  • Bridget Jones újra lecsap
    by budapestihirek on 2024.04.18. at 10:54

    Bulvár pubi Jön a Bridget Jones naplója 4, ők térnek vissza Renée Zellweger mellett. Helen Fielding regényének legújabb adaptációjában Zellweger mellett Hugh Grant és Emma Thompson is visszatérnek, mindemellett pedig The post Bridget Jones újra lecsap appeared first on Hírek Budapest - kerületi hírek.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .