Játszótéri mászóka okozott gyermek halált Csányon

Két könnyebb sérültje is van annak a balesetnek, amelyben meghalt egy hatéves kislány, miután eldőlt egy mászóka a Heves megyei Csányban – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Győrfi Pál közölte: a helyszínre mentőhelikoptert és több mentőautót is riasztottak. A balesetben azonban egy kislány olyan súlyosan megsérült, hogy az ő életét a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni. Két másik gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték – tette hozzá.
Jelezte: a baleset körülményeit szakértői vizsgálat tisztázhatja.
Az MTI-t korábban Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatta, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.
A police.hu által közreadott fotó szerint egy kötélmászóka borult fel, amelynek fából van a kerete.
Az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni műsorában elhangzott, hogy a csányiak régóta panaszkodtak az óvoda udvarán lévő játékokra, amelyek felújítása szerepelt is az önkormányzat tervei között. A műsorban azt is közölték, hogy a fából készült mászóka földben lévő része elkorhadt, emiatt dőlt fel.

A polgármestert hibáztatják a csányi lakosok a csütörtökön történt halálos kimenetelű óvodai baleset miatt.

A tragédiát követően a helyiek spontán megindultak az önkormányzat elé, ahol egy emberként skandálják, hogy mondjon le a polgármester. Szavakat nem válogatva ordítják, hogy miatta halt meg az óvodás kislány és sérült meg két másik gyermek. Helyszíni tudósítónk szerint a polgármester eddig semmit nem reagált.

Az ATV-nek a szülők azt mondták, hogy ők már korábban is jelezték, hogy rossz állapotban van ez a mászóka. Sőt, gyűjtést is szerveztek a játékok karbantartására.

A polgármester elismerte, hogy régi játékok vannak az udvaron. Az óvodát most szerették volna felújítani, az óvoda udvart pályázati forrásból.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Forrás: MTI/24.hu

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .