Semmelweis nap a Jahn Ferenc Kórházban

Megosztom

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház június 27-én megtartotta hagyományos Semmelweis napi ünnepségét.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester is. 

Dr. Dobosi Zsolt főigazgató ünnepi köszöntőjében kiemelte: A magyar egészségügy legjelentősebb napja Semmelweis nap, mely 

lehetőséget ad arra, hogy az egyik legelismertebb magyar orvos szellemi örökségéből erőt merítsünk. Mérlegre tegyük az elmúlt évi teljesítményünket, átgondoljuk az eddigi erőfeszítéseinket, kudarcainkat ugyanúgy, mint sikereinket. Semmelweis sem tett másként, amikor korát megelőző tudományos szemlélettel egyedülálló életművet hagyott hátra a következő generációk számára. Bár nézeteit a XIX. század tudósai, orvosai élesen bírálták, de ő hajthatatlan maradt kétségek és kételyek nélkül, ellentmondásokat nem ismerve hitt igazában. Következetessége és kitartása példaként állhat mindannyiunk előtt

hangsúlyozta. 

Az ünnepi beszédeket követően elismeréseket adtak át. Ugyanakkor Dobosi Zsolt főigazgató köszönetet mondott Csepel, Soroksár és Pesterzsébet polgármesterének, hogy támogatást nyújtanak a kórház számára.



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .