Megvannak a budafoki ellenzéki jelöltek

Megosztom

Perlai Zoltán polgármesteri jelöltségét támogatja a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd-Zöldek és a Jobbik-Konzervatívok az önkormányzati választáson Budafok-Tétényben. A politikus a március 21-24-ei ellenzéki előválasztást vállalva arra készül, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP-s polgármester, Karsai Ferenc egyedüli kihívója lehessen Budapest XXII. kerületében.

    Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke, EP-képviselője a jelöltet bemutató szombati közös sajtótájékoztatón azt mondta, az öt ellenzéki párt felismerte, hogy olyan jelöltet kell támogatni, aki minden porcikájában budafoki, és aki azért dolgozik, hogy az ott élőknek jobb legyen.
    Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes kiemelte, a sokszínű ellenzéki közösségnek fontos megmutatnia, hogy együtt erős és képes kormányozni, így fog tudni egy másik ajánlatot nyújtani Magyarország számára.
    Béres András a Párbeszéd-Zöldek részéről közölte, az eddigi előválasztások megmutatták, hogy annak győztese jó eséllyel indul a választáson.
    Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az önkormányzati politika a helyi ügyekről, a helyi emberekről szól, ezért olyan jelölteket támogatnak, akik évtizedek óta az adott helyen élnek; ilyen Perlai Zoltán is, aki ott tanított. Ezen felül elvárják jelöltjüktől, hogy támogassa a zöldpolitikát, és tisztában legyen a klímaváltozás fontosságával, amely kihívás elé állítja az önkormányzatokat is.
    Staudt Máté, a Jobbik budafoki önkormányzati képviselője szintén arról beszélt, hogy pártja olyan jelölteket, lokálpatriótákat támogat, akiket a legszélesebb körben tisztel a helyi közösség, és akik alázattal látják el munkájukat.
    Perlai Zoltán elmondta, hogy nagyapja és édesapja nyomdokain jár, amióta 30 éve közéleti szolgálatba lépett. Hozzátette: büszke arra a sok biztatásra, amit a kerületi lakosoktól az előválasztásra készülve kapott az elmúlt hetekben. Azt kérte, hogy a jövő héten kezdődő előválasztáson támogassák őt a budafokiak, a Baross Gábor-telepiek, a budatétényiek és a nagytétényiek.

MTI



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .