Újraindul

Megosztom

V. Naszályi Márta kerületünk polgármestere a Facebook oldalán jelentette be, hogy idén újraindul a polgármester választáson.

V. Naszályi Márta (Váradiné Naszályi Márta), (Budapest, 1970–) táj- és kertépítész mérnök, pszicho- és bibliodráma-vezető, politikus, I. kerületi önkormányzati képviselő (2010–2013. LMP, 2013– Párbeszéd Magyarországért), fővárosi képviselő (2018–). 2019-től az I. kerület (Budavár) polgármestere.

Középiskoláját a Szentendrei Ferences Gimnáziumban végezte, majd a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen szerzett táj- és kertépítész mérnöki végzettséget. 1993-tól tájépítész mérnökként és projektmenedzserként dolgozott a Főkert Tervezési Stúdiójában, majd különböző építőipari cégeknél. 2010-ben csatlakozott a Lehet Más a Politikához, szerepelt annak 2010-es budapesti listáján, és részt vett a párt Budapest Programjának kidolgozásában.

2010 óta I. kerület önkormányzati képviselő az LMP, majd a Párbeszéd színeiben.

2011 és 2014 közt az LMP, majd a Párbeszéd fővárosi frakciójának szakmai koordinátora.

A Párbeszéd Magyarországért alapító tagja.

2014-től I. kerületi önkormányzati képviselő a Párbeszéd Magyarország színeiben, környezetvédelmi tanácsnok.

2016 és 2018 közt a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

A 2018-as országgyűlés választásokon az MSZP-Párbeszéd pártszövetség jelöltje Budapest I. választókörzetében, ahol legnépszerűbb jelöltként végül visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára, aki így, Juhász Péter és Fekete-Győr András korábbi visszalépésének is köszönhetően, megnyerte a körzetet Hollik Istvánnal szemben.

2018-tól fővárosi képviselő (a parlamenti képviselővé választott Székely Sándor helyett, aki mögött szerepelt az Együtt-PM 2014-es kompenzációs listáján).

A 2019. április 6-án megkötött megállapodás értelmében az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért és a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje az I. kerületben, az őszi önkormányzati választásokon. Az október 13-án megtartott választáson a kerület polgármesterévé választották, ezzel maga mögé utasította a kerületet 1998 óta irányító fideszes Nagy Gábor Tamást.




Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .