Már nem ellenőrizhet az adóhatóság előzetes bejelentés nélkül

Megosztom

Az amerikai adóhatóság felhagy a magánotthonokban és cégeknél tett be nem jelentett látogatások gyakorlatával az adózók biztonságérzetének erősítése érdekében – jelentette be hétfőn az amerikai szövetségi adóhatóság (Internal Revenue Service – IRS).

    A szervezet közleménye szerint változtatnak az évtizedes gyakorlaton, amelynek keretében a szervezet tisztségviselői és fegyvertelen ügynökei személyesen és bejelentés nélkül keresték fel tisztázó célból az adóhátralékot felhalmozó vagy hibás adóbevallást benyújtó magánszemélyeket és vállalkozásokat.
    Az intézkedés hétfőn azonnali hatállyal életbelépett, a bejelentés nélküli látogatások helyett pedig az új gyakorlat az, hogy időpontegyeztető leveleket küld ki a hatóság.
    Danny Werfel, az IRS igazgatója elmondta, hogy felülvizsgálat eredményezte az új eljárásrendet, amely a véleményük szerint jobban szolgálja az adófizetőket és az ország érdekeit, a változtatást pedig “a józan ész diktálta” lépésnek nevezte.
    Az adóhatósági vezető hozzátette, hogy a váratlan adóellenőri látogatások megszüntetése növeli majd az adóhivatal munkájába vetett bizalmat, és összességében is javítja mind az adófizetők, mind a hivatali alkalmazottak biztonságát.

MTI



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .