Cáfol a Szent János kórház


A Szent János kórház cáfolja, hogy csak 100 ezer forintot kapott az ápoló adta hírül a ripost.hu 

 

„A cikkekben említett dolgozó nem százezer forintot, hanem a kétheti karanténért járó táppénzzel együtt kétszázezer forintot kapott eddig, és ez további százezrekkel egészül ki. A májusban átutalt fizetése ugyanis még nem tartalmazta a COVID-osztályon dolgozók számára megállapított 180%-os szorzóval kiszámított mozgóbért, amit néhány nap múlva, júniusban kap meg”

– részletezték. Majd így folytatta:

„Mióta kórházunk bekapcsolódott a COVID-betegek ellátásába, intézményi hatáskörben biztosítottuk a magas kockázatú ellátóhelyeken dolgozó kollégáink kiemelt anyagi megbecsülését. Minden kollégánk részére, akik az izolációs vagy karantén osztályokon zajló munkában részt vettek, az ott teljesített órákat 180 százalékos emelt szorzóval számoltuk el március és április hónapban is. Akik pedig két hét karanténban voltak, azok benyújtották táppénz kiegészítési igényüket, hogy az eddig átutalt 60 százalék helyett teljes, 100 százalékos táppénzt kapjanak”

 

A 24.hu írása az esetről

Kétszáz órát dolgoztak, mégis alig több mint 100 ezer forint az ápolók fizetése a János kórház Covid-osztályán.Hiába várták a Szent János Kórház koronavírus-osztályának ápolói a 180 százalékos bért, áprilisi munkájukért a legtöbbjük lehetetlenül kevés fizetést kapott. A legrosszabbul azok jártak, akik márciusban két hét karanténba kényszerültek.

Hozzászólások

[Fancy_Facebook_Comments]

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .