Emlékplakettet kapott Meczner János

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének birtokosa, Meczner János 25 éves pályafutása elismeréseként kapta meg a Főpolgármesteri Hivatal kitüntetését.

Van egy kulturális színtere Budapestnek, ahol vagy már voltunk, vagy hamarosan leszünk. Legtöbben gyerekként látogatják előadásait, de gyakran előfordul, hogy felnőttek vesznek részt a legújabb programokon. Ez a hely a Budapest Bábszínház, a mesék és csodák birodalma, amelynek igazgatója 25 éven át Meczner János rendező, színházigazgató, egyetemi tanár volt.

Amikor napjainkban minden irányból megannyi élmény, újdonság és kihívás éri a fiatalokat, különös érték a bábszínház kézzelfogható, mégis meseszerű valósága. A virtuális eszközök teréből néhány órára kilépve a nézők itt találkozhatnak a bábok életre keltésének varázslatával, a színház misztériumával.

Meczner János vezetésével nemzedékek sokasága jutott közelebb a bábszínház világához.

 

A kiváló színházi szakembernek negyedszázados pályafutásának lezárásaként, kiemelkedő színházvezetői, pedagógiai és rendezői tevékenységéért, a magyar bábművészet hagyományainak ápolásáért és megújításáért végzett eredményes munkásságáért Gy. Németh Erzsébet humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettes emléklapot és emlékplakettet adott át.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .