El a Turullal a Hegyvidékről

Megosztom

Arold Péter

A XII. kerület új, megválasztott polgármestere, elsőre a Turult tenné át a szerinte méltó helyre, ami nem más, mint a Szoborpark.

„Nem fog ott maradni a Turul-szobor. Nagyon sok embert bánt.”

jelezte Kovács Gergő. A Mi Hazánktól Toroczkai és természetesen a leszerepelt, de véleményvezérnek beállított Trombitás Kristóf nem szeretné. Sőt, fenyegetődznek.

A polgármester egy a Partizánnak adott interjújában, nem sokkal a megválasztása után jelezte. Ha megválasztják, meglépi, bár nem ez lesz a legfontosabb dolga a kerületben.

Tény, hogy a 2005-ben felállított emlékmű már akkor borzolta a kedélyeket, még engedélyt sem kapott, a felállításra.

Kovács Gergő szerint

„Nagyon sok embert bánt és zavar. Nem az a baj, hogy turulszobor van. Nálunk voltak a leggázosabb nyilasok a második világháborúban, onnan 50-100 méterre működtették a központjukat, konkrétan náciknak a nevét sikerült ráírni erre a szoborra” 

Mint ismeretes a szobor talapzatán szereplő nevek között fellelhető volt a kerületet sokáig irányító Pokorni Zoltán nagyapja is, amiről a Válasz online-nak is nyilatkozott akkor, sőt nagyon szerette volna, a ha az a szobor nincs a kerületben.

Kérdés természetesen csak az, hogy akkor miért nem tette meg azt a lépést, amit most az utódja meg mer tenni. A válasz talán egyszerű lehet, ami a Jobbik és a Fidesz közötti kapcsolatban rejlett annak idején, persze amikor még Vona nem volt Orbánra nézve veszélyes, magyarán elképzelhető, hogy Pokorninak nem engedték a szobor eltávolítását.



Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .