Magyarország az első helyen a halálozás tekintetében

Karácson Gergely főpolgármester Facebook bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra a tragédiára, amelí jelenleg Magyarországon történik.

“Ebbe nem lehet beletörődni. A mai nap a koronavírus-járvány eddigi leghalálosabb napja. Magyarország napok óta vezeti a világ legszomorúbb listáját: lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben az egész világon. Nem lehet elégszer figyelmeztetni magunkat: minden adat, minden szám mögött életek, sorsok vannak. Az együttérzés, a szolidaritás, az emberség parancsa kötelező erejű.
Budapest holnap, március 24-én egy perces csenddel emlékezik az áldozatokra, délben egy percre megáll a közösségi közlekedés. Ez a gesztus, tudom, nem csökkenti azok fájdalmát, akiktől elvette szerettüket a járvány, de talán éreztethetjük velük is és emlékeztethetjük magunkat: Budapest olyan közösség, amely tudja, hogy az életnél, az embernél nincs fontosabb, minden gondolatunk, minden tettünk csakis ebből indulhat ki.
És, hogy itt most nem a harsányságnak, nem a lózungoknak, végképp nem a sikerpropagandának, hanem az elcsendesedésnek van ideje. Az együttérzésnek és az együttműködésnek. A szerdai budapesti egy perces csend egyben a hála kifejezése mindazoknak, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, és azoknak is, akik munkájukkal a nehéz időkben is működésben tartják a várost és az országot is.(Az egy perces csend megemlékezéshez több európai nagyváros is csatlakozott, a képen a prágai megemlékezés.
Csehországban a magyarhoz hasonlóan drámaiak a halálozási adatok, a főváros vezetése ott is a szolidaritás, az együttérzés gesztusával emlékezik az áldozatokra.”

Ebbe nem lehet beletörődni. A mai nap a koronavírus-járvány eddigi leghalálosabb napja. Magyarország napok óta vezeti a…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 23., kedd

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .