Kőbevésett ígéret

Stadion helyett olyan szabadidő- és tömegsport-központ jön létre Ferencvárosban, amely alkalmas nagy sportrendezvények megtartására is – mondta Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Baranyi Krisztina közölte: a kormány már kormányhatározatba rögzítette azokat a feltételeket, amelyeket korábban a IX. kerület támasztott a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság beruházásai kapcsán.
Mint mondta, Ferencváros Duna felé eső területén a tervek szerint olyan szabadidő- és tömegsport-központ jönne létre, amelyet a nagy sportrendezvényeken kívül a kerületiek és a fővárosiak is használhatnak. Hasonló közpark lesz ezen a területen – plázzsal, stranddal, óvodával, görkorcsolyapályával, mozival -, mint a Margit-sziget – tette hozzá.
Baranyi Krisztina hozzátette: kértek még a kormánytól egy külön kerületi szakrendelőt és azt, hogy a ráckevei-soroksári Duna-ág mederkotrása legalább a Molnár-szigetig történjen meg.
A ferencvárosi polgármester kiemelte, hogy a IX. kerület által támasztott feltételek “nem léteznek” Karácsony Gergely főpolgármester által támasztott kritériumok nélkül. A politikus reméli, hogy a főváros által felvázolt kérések teljesítéséről is hamarosan megszületik a kormányhatározat.

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .