Akkor jó jótékonykodni, ha más pénzén tesszük

Ugye az mindenkinek megvan, hogy ilyenkor illik krumplit osztani? 

A 444.hu hívta fel a figyelmet – ismét – egy érdekes összefüggésre a krumpli és a szavazatvásárlás között. A XI. kerületben is sorban állhatsz az ingyen, vagy olcsó krumpliért, amit persze mindig valami nagy dolog előtt szerveznek meg az illetékesek. Talán nem lenne ezzel baj, ha kezdene az utca népe rádöbbenni arra, hogy az sem olcsó, sem ingyen. A fent említett kerületbe ugyanis Erdélyből hozatták a burgonyát és, hogy ott is biztos legyen a bebetonozás egy Kovászna megyei település polgármesterének lánya segedelmével. Magyarán a választópolgár adóforintjaiból gazdálkodni, illetve jótékonykodni, na, annál nincs felemelőbb.

Lentebb a 444.hu matekozott egy kicsit és levezett, miért mi fizetjük az ők “jó cselekedeteit”

  • Tavaly is tartottak kedvezményes burgonyavásárt a XI. kerületben, 10 kiló krumpliért akkor is csak 300 forintot kellett fizetni.
  • Ez a magyar adófizetőknek 10 millióba forintba került, ebből majdnem 8 millió volt a krumpli. A beszerzési és az eladási ár különbözete több mint 6 millió forint volt.
  • A burgonyát nem magyarországi cégtől, hanem egy erdélyi vállalkozótól szerezték be és szállították a fővárosba. A vállalkozó történetesen a helyi polgármester lánya.
  • A Kovászna megyei Kézdiszentlélek Újbuda testvértelepülése, és úgy látszik, a XI. kerület fideszes vezetése az elképzelhetőnél is kreatívabb módon támogatja az erdélyi falu lakosait és polgármesterét.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .