XIV. kerület

Zugló képviselő-testületi határozatok

Forrás

Szolgáltatási szerződések módosításáról és a rászoruló gyerekek hétvégi étkeztetéséről is döntött a képviselő-testület a március 7-i, rendkívüli ülésen.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy a Pillangó parki sportpálya felújításával – árajánlata alapján – a közpark rekonstrukciójára kiírt tender egyik győztesét, a DeerGarden Kertészeti és Szolgáltató Kft.-t bízza meg. A munka elvégzésére a hatályos jogszabály értelmében nem kell pályázatot hirdetni, mert annak 62,6 millió forintos költsége nem éri el a beruházás értékének 15 százalékát.

A képviselők arról is döntöttek, hogy a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft.-t (Sport Kft.) bízzák meg a romániai Csíkszeredában található, önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosításával és üzemeltetetésével. Emellett a testület azt is elhatározta, hogy 40 millió forint előleget biztosít a Sport Kft.-nek, hogy kifizethesse a jogsértő szerződésfelmondása miatt megítélt kártérítést.

A képviselők döntöttek továbbá arról is, hogy biztosítják a BVSC számára a Szent István Gimnáziumban TAO-támogatásból megvalósuló spotfejlesztéséhez a 25, 2 millió forintos önrészt.

A testület támogatta azt is, hogy a jövőben az önkormányzat a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára a munkaszüneti- és a hétvégi napokra is biztosítson étkezési csomagot, amelynek napi összegét 800 forintban maximálták.

A képviselők azt is elhatározták, hogy a Csertő utca 22. szám alatti három önkormányzati tulajdonú ingatlan együttes értékesítésére új tendert írnak ki. Erre azért van szükség, mert a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) 2019 januárjában nem lépett hatályba, viszont a tender KÉSZ-függő volt, ezért érvénytelen lett. Az önkormányzat a három telket továbbra is bruttó 95,6 millió forintos minimális áron kínálja megvételre.

A képviselő-testület ahhoz is hozzájárult, hogy a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. a járdák és utak javítását is végző PEVI Konzorciummal fennálló keretmegállapodást 24 hónappal meghosszabbítsa.

A testület továbbá azt is jóváhagyta, hogy a kerületi zöldfelületek gondozását végző Nagy Zöld Konzorcium a megnövekedett bér- és anyagköltségek kompenzálására 5,27 százalékkal növelje szolgáltatási díját.

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés