Hírek belföldről

Titkolózás és cenzúra

A mai napig zavarja a tűzoltókat, hogy majálisukat beleolvasztották a rendőr napba. A langlovagok.hu oldal erről ki is fejezte nemtetszését.

Lerántjuk a leplet a sokakat foglalkoztató nagy kérdésről.

Hiába tartották szombaton az idei országos rendőr- és tűzoltónapot, az valójában munkanapra esett. Sokan tehát dolgoztak, a gyerekek iskolában vagy óvodában voltak. Ráadásul az önkormányzat jóvoltából még a Városliget környékén a parkolásért is fizetni kellett.

A tűzoltók a mai napig nem tudják lenyelni, hogy az országos tűzoltónapot beolvasztották a rendőrnapba. A tűzoltók védőszentje Szent Flórián, így május 4-hez igazították korábban a majálisukat. A rendőrök pedig a saját védőszentjük Szent György neve napjához, április 24-hez. Idén ráadásul nagyon koránra szervezték a közös napot, április 21-re.

A jó időnek köszönhetően, a munkanap dacára rendkívül sokan látogattak ki a Városligetbe, ahol nagyon gazdag program várta az érdeklődőket. A közös rendezvénynek persze továbbra sincs semmi értelme, egyszerre két helyen nehezen lehet az ember.

Titkolózás és cenzúra

Kíváncsiak voltunk, miért döntöttek az illetékesek a munkanap mellett. Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője többszöri megkeresésünkre sem reagált. A lapítás nem csak itt nyilvánult meg, az OKF Facebookon hozott létre egy eseményt a rendezvény hirdetésére, ahol önálló posztként még azt sem engedték egy olvasótól megjelentetni, hogy vigyázzanak, fizető parkolás van.

Többször írtunk az Országos Rendőr-főkapitányságnak is, de válasz sem érkezett. Végül kérletlenül a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgált magyarázattal:

“Tájékoztatjuk, hogy a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap megrendezésére kiválasztott időpont a Budapesti Rendőr-főkapitányság számára megfelelő volt.”

Lánglovagok.hu

(2018. április 28.)

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.