Közlekedés

Közlekedés Budapesten a Sziget Fesztivál 2018 idején

A 26. Sziget Fesztivált 2018. augusztus 8-15. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV, valamint a Nagykörúton közlekedő járatok, továbbá nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, emellett rendkívüli hajójáratokkal is meg lehet közelíteni a fesztivál helyszínét. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát , amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 4-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

Az augusztus 8-15. között zajló Sziget Fesztivál 2018 idején

  • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
  • a Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló busz éjszaka gyakrabban indul,
  • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
  • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 6-tól (hétfőtől) a Sziget Fesztivál 2018 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál. Itt csak a kerékpárok kipróbálására van lehetőség, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 126 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás vagy a 7 napos MOL Bubi jegyeket, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

bkk.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.