Nem sikerült pontot szereznie az Újpestnek a Groupama Arénában

Megosztom

Az első öt percben bekezdett a Ferencváros, négy szögletet is elvégezhetett, melyekből egyszer sikerült is veszélyeztetnie Knoesternek, de a fejesét Nikolic bravúrral a léc fölé tornázta. Ezt követően kiegyenlítődtek az erőviszonyok.

A félidő közepén Katona találta el elsőként a hazai kaput, Dibusznak szögletre kellett piszkálnia a lapos átlövést. Később Antonov szabadrúgása is jó irányba tartott, de erő hiányában a zöld-fehérek kapusa könnyedén fogta a labdát.

A 37. percben egy hosszú indítást követően a Tokmacot váltó Marquinhos nézte ki magának a rövidet, gyenge próbálkozását viszont hiába hárította volna könnyen Nikolic, Hall szerencsétlenül piszkált bele, így a labda átcsorgott a gólvonalon, így 1–0-al fordultak a felek.

A szünet után jóval élénkebben futballozott az Újpest, s kétszer is közel járt az egyenlítéshez, mindkétszer Csongvai próbálkozott. Előbb a szabadrúgása pattant veszélyesen, de Dibusz hatalmas bravúrral mentett, majd az Újpest-i csapatkapitány közeli lövésére is leért a hálóőr.

Az 55. percben a sok helyzet góllá érett, egy mintaszerű ellentámadás végén Csoboth tette keresztbe a labdát Mudrinskinek, aki egy higgadt cselt követően kilőtte a hosszú alsót. A 71. percben viszont volt válasza a Fradinak, Zachariassen éles középre lőtt labdájába Marquinhos kotort bele, Nikolic csak belepiszkálni tudott.

A 80. percben a lilák kapusa rossz ütemben mozdult ki egy hosszú indításra, eltalálta a zöld-fehérek támadóját, ezért a játékvezető kiállította. A szabadrúgást Ryan Mmaee tökéletesen tekerte a felsőbe, a hidegen beállt Banai nem tudott hárítani, így 3–1-gyel zárult a találkozó.

A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Milos Kruscic röviden értékelt: 

„Egy nagyon izgalmas meccs volt, mindkét csapat meg akarta nyerni, sajnos nem mi jöttünk ki belőle győztesen. Úgy gondolom, hogy az első félidőben egy-két helyzetet leszámítva nem volt igazán veszélyes az ellenfelünk, mi pedig próbáltunk támadásokat kezdeményezni. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy legyenek bátrabbak, vállaljanak többet a támadásokban, és szerintem ezzel nem is volt probléma utána . A második játékrész első 20 percében kifejezetten jól játszottunk, de a második találat eldöntötte a találkozót.”

OTP BANK LIGA, 18. FORDULÓ

Ferencvárosi TC – Újpest FC 3–1
Gólszerzők: Hall (ög.,38.), Marquinhos (70.), R.Mmaee (85.) ill. Mudrinski (55.)

Forrás: Újhpest FC.hu


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .