Közlekedés, XIII. kerület

Korlátozások az M3-as metró déli szakaszának felújítása miatt

Április 6-án szombaton elkezdődik a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti metrószakasz felújítása.

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között buszsávot jelöltek ki. Meghosszabbítják a buszsávot a Soroksári úton a Szabadkai úttól a Kén utcáig, a Boráros téren a Közraktár utca irányában, a Vajda Péter utcában a vasúti felüljárótól a Könyves Kálmán körútig, és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán már a bevásárlóközpontoktól. A Gyömrői úton befelé a Csévéző utca előtt ugyancsak buszsávot alakítottak ki.

Lezárják a XIX., Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út között.

Nagyvárad téren az Üllői útról a Haller utca felé csak egy sávon lehet haladni, a Vágóhíd utcából pedig nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet.

Az Üllői úton az Ecseri útnál megváltozik a jelzőlámpák ritmusa: az Üllői úton befelé tartó forgalom egyszerre haladhat a Ceglédi út felől jobbra kanyarodó járművekkel. Az új forgalmi rend miatt a benzinkút csak a Balkán utca felől közelíthető meg.

A metrófelújítás idején kétirányú lesz a XVIII., Kinizsi Pál utca.

Az első napokban az Üllői úton és a keresztező útvonalakon is jelentős közúti torlódásra kell számítani, érdemes más útvonalat választani vagy előre megtervezni az utazást.

Április 6-án és 7-én szombaton és vasárnap az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

Április 8-án hétfőtől munkanapokon az M3-as metró csak a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, az M3-as metrópótló autóbusz Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár. A reggeli csúcsidőben az M3E metrópótló autóbusz a Határ út és a Nagyvárad tér között viszi az utasokat a Népliget érintése nélkül. Hétvégente Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal utazhatnak.

Hirdetés

Az M3-as metró déli szakaszával párhuzamosan közlekedő metrópótló autóbuszok mellett a dél-pesti városrészekből munkanapokon expressz járatok is indulnak majd a Nagyvárad térre, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében:
–      A Havanna- és a Gloriett lakótelepről a 194M autóbusz gyorsjáratként a Nagyvárad térig viszi az utasokat, de Kispesten nem áll meg. Ez a járat már szerdától beindul, de csak a Határ útig viszi az utasokat.
–      Szerdától hétköznapokon az Alacskai úti lakótelepről és a Ganztelep környékéről a 254M autóbusz a Nagyvárad térig közlekedik.
–      A Nagykőrösi út térségéből és Gyál felől szerdától a reggeli csúcsidőben a 84M, a 94M és a 294M autóbusz ugyancsak a Nagyvárad térig közlekedik, a külső végállomások felé azonban változatlanul a Határ útról indulnak.
–      Rákoskeresztúrról szerdától munkanapokon a 161E autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban az M2-es metróhoz az Örs vezér teréig viszi az utasokat.
–      A Szentlőrinci lakótelepről szerdától munkanapokon a 223M autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőben Pesterzsébeten át a Boráros térre viszi az utasokat, a 23E autóbusz ugyanakkor a Boráros térről csak Pesterzsébet, városközpontig közlekedik. Ebből a városrészből még a sűrűbben induló 99-es autóbusszal is könnyen megközelíthető a belváros.
–      A 200E autóbusz minden nap meghosszabbított útvonalon a repülőtérről a Nagyvárad térre viszi az utasokat.
–      A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos is.

Az agglomerációból az elővárosi vonatokkal Kőbánya-Kispest helyett érdemes tovább utazni a metrókapcsolatot biztosító nagyobb pályaudvarokig. A Budapest-bérlettel utazók a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Ferihegy vasútállomás között az InterCity és gyorsvonatokat felár nélkül vehetik igénybe.

Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok munkanapokon a reggeli csúcsidőben a Nagyvárad teret is érintik.

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

1
Szólj hozzá!

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Ilona

A 194M miért nem áll meg Kispesten? Csak innen Kispestről nincs közvetlen járat a Nagyvárad térre.