Közlekedés

Szeptember 3-tól újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2018. szeptember 3-tól újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos a Nagykörúton, az iskolai tanév kezdetére ugyanis véget ér az Oktogon és a József utca közötti korlátozásokkal járó, vágánykorszerűsítés miatti villamospótlás. Az előttünk álló két és fél hétben még kétszer változik a nagykörúti villamosvonal forgalmi rendje: augusztus 19-től, vasárnaptól 24-ig, péntekig ismét két szakaszon, Dél-Buda felől a Harminckettesek téréig, a Széll Kálmán tér felől pedig az Oktogonig jár villamos, a közbenső szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat. Augusztus 25-től, szombattól szeptember 2-ig, vasárnapig a Széll Kálmán tér és az Oktogon között továbbra is villamossal, Dél-Buda és az Oktogon között pedig pótlóbusszal lehet majd utazni.

Augusztus 19-től, vasárnaptól 24-ig, péntekig a nagykörúti villamos két szakaszon közlekedik: a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között éjjel-nappal 4-6 jelzéssel jár a villamos, Újbuda-központ M felől 4-es, a Móricz Zsigmond körtér M felől pedig 6-os jelzéssel a Harminckettesek tere megállóhelyig utazhatnak villamossal. Az Oktogon M és a Pál utca (Corvin-negyed M) között éjjel-nappal a 4-6 jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbusz útvonala a villamossal megegyezik, és arra többségében a párhuzamosan közlekedő éjszakai járatok megállóiban lehet felszállni. A pótlóbusz pontos megállóhely-listája megismerhető a BKK FUTÁR utazástervező oldalán: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP46?layers=GSVB.

Augusztus 25-től, szombattól szeptember 2-ig, vasárnapig a nagykörúti villamos a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között továbbra is jár, 4-6 jelzéssel. Az Oktogontól Újbuda-központ M felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér M felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább. A pótlóbusz útvonala a villamoséval megegyezik, és arra többségében a párhuzamosan közlekedő éjszakai járatok megállóiban lehet felszállni. A pótlóbusz pontos megállóhely-listája hamarosan megismerhető lesz a BKK FUTÁR utazástervező oldalán.

Szeptember 2-ről 3-ra, vasárnapról hétfőre virradóra 0 és 4 óra között a teljes nagykörúti villamosvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között pótlóbusz jár 6-os jelzéssel. Szeptember 3-án, hétfőn hajnali 4 órától újra a teljes vonalon közlekedik mind a 4-es, mind a 6-os villamos. További, a villamosforgalmat már nem zavaró munkák (aszfaltozás, egyes burkolati jelek felfestése) elvégzésére még szeptemberben kerül sor.

A nagykörúti vonal éjjel-nappali villamosüzeme jelentős terhelést jelent a vasúti pályának, ezért az elhasználódott pályaszakaszokat ütemezetten át kellett építeni. A június 16-án kezdődött felújítás során a BKV Zrt. beruházásában az Oktogon és a József utca között a korábbinál korszerűbb felépítményű villamospálya épült, amelynek köszönhetően a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munkák a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek. Több mint 3 kilométeres hosszon épült át a villamospálya. Ezen a szakaszon utoljára a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak a közlekedésbiztonság fenntartásához elengedhetetlen, kisebb, lokális javítások zajlottak. Emellett több kisebb, a fenntartáshoz kapcsolódó beavatkozást is elvégeztek a Mester utca környékén és a Margit körúton: mindkét helyszínen a kritikus pályaszakaszok javítását végezték, illetve végzik el nagypaneles technológiával.

Budapest, 2018. augusztus 17.

Budapesti Közlekedési Központ

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.