Hírek, Kerületi hírek, Közlekedés

Folytatódnak a vízvezeték-rekonstrukciós munkák a Szent István körúton

Szerző

A nyári iskolai tanítási szünetben folytatja a tavaly elkezdődött vízvezeték-rekonstrukciós munkákat a Fővárosi Vízművek a Szent István körúton. A várhatóan augusztus 20-ig tartó munkálatok jelentős forgalmirend-változással járnak.

A Váci út és a Bihari János utca között a Margit híd felé, továbbá a Honvéd utca és a Nyugati tér között a Nyugati tér felé csak egy-egy sáv lesz járható. A Margit híd felől Észak-Pest felé a Jászai Mari tér–Újpesti rakpart–Carl Lutz rakpart útvonalat lesz érdemes választani, Pest belvárosa felé pedig érdemes lesz a Margit híd helyett másik dunai átkelőt igénybevenni.

A vízvezeték-rekonstrukciós munkák június 17-én, hétfőn kezdődnek, a felújítás első napjaiban csak a Szent István körút Nyugati tér irányú útpályája szélső sávjának forgalomkorlátozására kell számítani, közvetlenül a tér előtt.

Ezt követően – a villamosvágányok melletti munkaterület elkorlátozása miatt – az alábbiak szerint változik a Szent István körút forgalmi rendje:

A Margit híd irányú útpályán a Váci út és a Bihari János utca közötti szakaszon csak egy forgalmi sáv lesz járható. A híd felé vezető oldalon más korlátozásokra nem kell számítani.
A Nyugati tér irányú útpályán a Honvéd utca és a Nagy Ignác utca között buszsávot alakítanak ki, ezért gépkocsival csak a belső sávban lehet majd haladni. A Nagy Ignác utcát követően a buszsáv megszűnik, innen egy sávon közlekedhetnek majd a buszok és az autósok is. A Nyugati tér előtt kétsávos osztályozót alakítanak ki: a belső sávból lehet majd balra, a Váci út felé kanyarodni, míg a külsőből egyenesen tovább a körúton, illetve jobbra, a Bajcsy-Zsilinszky út felé lehet majd továbbhaladni. Ez a kialakítás érdemi kapacitáscsökkenést eredményez majd a körút forgalomáteresztő-képességében, ezért a Margit híd felől Észak-Pest felé utazóknak érdemes lesz a Nagykörút helyett a Jászai Mari tér–Újpesti rakpart–Carl Lutz rakpart útvonalat választaniuk, a Buda felől Pest belvárosa felé tartóknak pedig célszerű lesz megfontolni a Margit híd helyett egy másik dunai átkelő igénybevételét.
Budapest, 2019. június 14.

Budapesti Közlekedési Központ

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés