Hírek, V. kerület

Közbeszerzési felhívás

A Lánchíd és a budai Váralagúthoz kapcsolódó rekonstrukcuós közbeszerzési ajanlati felhívást adott közzé a Főváros

Magyarország Kormánya és a Fővárosi Önkormányzat együttműködésében, a Budapesti Közlekedési Központ koordinálásával az április végén megjelent kormányhatározatoknak megfelelően zajlik a Lánchíd környezetének megújításához kapcsolódó beruházások előkészítése. 2019. július 5-én megjelent A „Széchenyi lánchídhoz és a budai Váralagúthoz kapcsolódó közterületek rekonstrukciója és fejlesztése projekt tervezési munkái” közbeszerzés ajánlati felhívása.

Ennek keretében a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér esetében engedélyezési és kiviteli tervek, valamint tenderdokumentáció készül, a József Attila utca esetében pedig megvalósíthatósági tanulmány.

A tervezés által biztosítani kell, hogy olyan közfunkciókkal bíró, egységes közterület és zöldfelület jöjjön létre, amely szerves részét képezi a budai Várnegyed és a Belváros gyalogos-turisztikai zónájának, kapocsként szolgálva a kettő között. A szabadidő-eltöltési, pihenési és turisztikai lehetőségek javítása érdekében megújulnak, könnyen elérhetővé válnak, és összekapcsolódnak a gyalogos- és zöldfelületek. Az épületek és más építmények előtti járdák kiszélesítését, a megmaradó útfelületeken pedig új gyalogos átkelési lehetőségek kijelölését tervezzük. A terveknek a Belváros – Budapesti Mobilitási Tervben rögzített forgalomcsillapítást, a gyalogos-kerékpáros és közösségi közlekedés előtérbe helyezését kell szolgálnia, ugyanakkor a gépjárműforgalom csillapítása mellett fennmarad a Bel-Buda és a pesti belváros összekötését biztosító fontos közlekedési folyosó forgalmi szerepe.

A Clark Ádám tér hagyományainak életre keltése érdekében biztosítani kell a gyalogos terek növelését és a minden irányban való átjárás lehetőségét.

A Széchenyi István téren biztosítva lesz a Lánchíd 2×1 forgalmi sávos megközelítése és a tér déli oldalán a József Attila utcára való közvetlen rávezetése, a körforgalom megszüntetésével egyidejűleg. A Széchenyi István tér keleti oldalán vegyes funkciójú, forgalomcsökkentett útpályát kell tervezni a helyi intézményi forgalom gépjárművel való kiszolgálhatóságának fenntartásával. A Lánchíd gyalogosforgalmat bonyolító járdáiról közvetlen kapcsolat jöhet létre a Széchenyi István tér gyalogos zónájával és a fő gyalogos folyosókkal. Létrejöhet a Szent István Bazilika–Zrínyi Miklós utca–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–budai Vár összefüggő gyalogostengely úgy, hogy a Bazilikától a Lánchíd északi járdája érdemi közúti forgalom keresztezése nélkül, szintben elérhető legyen. A Széchenyi rakpart átépítésével közvetlen gyalogos kapcsolat jöhet létre a Dunakorzó, a Steindl Imre Program keretében újjáépített Kossuth Lajos tér és a Széchenyi István tér között.

A József Attila utca esetében Tanulmányterv készül az útszakasz 2×1 sávossá és csillapított forgalmúvá tételére. Az Október 6. utcától a Lánchídig vezetett buszsáv, megnövelt járdafelület és zöld növényzet kialakítása is a tanulmány vizsgálatának tárgya.

Jelenleg is tart a Széchenyi lánchíd, a budai Váralagút és a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró kivitelezési közbeszerzési eljárás ajánlati felhívásának megjelenés előtti adminisztrációs folyamata. A rövid időn belül várható megjelenést követően új szakaszba lép a kivitelezés előkészítése. A 2019 őszére tervezett vállalkozási szerződéskötést és munkakezdést követően 30 hónap alatt fejeződnek be a munkálatok, amelyből a kelet-nyugati közúti forgalomkorlátozással járó időszak várhatóan 18 hónap lesz.

Budapesti Közlekedési Központ

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.