III. kerület, Kerületi hírek, Kultúra

Láthatóság a San Marco Galériában

Szabó Franciska festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában. A kiállítás január 25-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-től 16 óráig.

A „Láthatóság” című tárlatot Garami Gréta művészettörténész nyitotta meg, aki a művészről elmondta: „Szabó Franciska fiatal festőművész a Képzőművészeti Egyetem festő és vizuális nevelő szakán végzett, majd az ELTE esztétika szakán tanult. Már egyetemi évei alatt is több művészeti díjat nyert, 2009-­ben pedig az óbudai Amadeus Ház ösztöndíja révén dolgozott négy és fél évig Óbudán. 2011-­ben az MTA dísztermében vehette át a Pro Arte Aranyérmet. Fiatal kora ellenére a Kisképző művészeti igazgató-­helyetteseként is tevékenykedett. Festészetét kiváló mesterségbeli tudás, a társadalmi és személyes kérdések iránti érdeklődés és óriási tehetség jellemzi.”

A San Marco Galéria célja, hogy a kiállításokkal hozzájáruljon kortárs képzőművészet megismertetéséhez, kísérő programokkal pedig segítse a művek befogadását, megértését. Kihasználva a kulturális központ épületének és tereinek adottságait, a térben megforduló számtalan, különböző korú és műveltségű látogató jelenlétét, egy olyan élő kiállítótér működtetését álmodta meg, ahol mind a szakmai közönséget, mind a laikus érdeklődőket, és akár a házba teljesen más céllal érkezőket is meg tudja szólítani.

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.