Érdekes

Holnemvolt Vár

Május 18-án nyitotta meg kapuit a Holnemvolt Vár, az új állatkerti játszópark a régi Vidámpark területén. Mesés állatok és állatos mesék várnak rátok az év minden napján szabadtéri és fedett helyszíneken. Bemutatjuk az újdonságokat!

A Holnemvolt Vár központi létesítménye a Hetedhét Palota, ahol hét magyar mese között kalandozhattok 4 szinten és 2700 nm-en, rejtvényeket fejthettek meg és teljesíthetitek a küldetést. Találkozhattok Vukkal és Süsüvel, bekukkanthattok Dr. Bubó rendelőjébe, játszhattok Pom Pommal, segíthettek Mekk Eleknek, és leshetitek a halakat a Nagy Hohoho Horgásszal vagy belemerülhettek Brekk Berek vízi világába is. A játszóházban nemcsak mesehősökkel találkozhattok, hanem rengeteg dolgot megtudhattok az Állatkertről, az élővilágról, közben remekül lehet játszani és próbára tenni szellemi és fizikai ügyességetek.

Az interaktív játékokat egy digitális órával indíthatjátok el, ahol pontokat is gyűjthettek. A Hetedhét Palotába 4 sünzsetonnal lehet bemenni (1 zseton 400 Ft), és 2 órát lehet bent tölteni, amely elegendő a feladatok teljesítésére, illetve a játszóház kipróbálására is, ahol labda tenger csónakkal, kanyargós csúszda és mászókák, óriás kirakó és trambulin is vár rátok.

 

Hirdetés

A Macskaköves udvarban többféle mesterség mutatkozik be, mint papírmerítés, fotózás, és itt kisebb ajándékboltok is vannak. Mellette találjátok meg a nagy rönkvárat a forgó hordóval és óriás csőcsúszdával.

A Vurstli részbe visszatértek a klasszikus játékok, a már jól ismert műemléki körhinta mellett, a mini óriáskerék (Törpe kerék), céllövölde, 2 kisebb körhinta (Hattyúforgó), horgász játék és egyéb kisebb játékok is vannak közvetlenül a bejárat mellett.

A Patakatlanba visszatérnek a tevék, a Simogatóban etethettek szelíd szarvasokat és kecskéket, a Majorságban tarka bocikkal, rackákkal és malacokkal találkozhattok, több állatsimogatót is kialakítottak, valamint visszaköltözött a Tengerimalac város (Titok Ház épületébe).

A hátsó részben, az Állatkerti átjárónál találtok egy kisebb halastavat, ahol tutajokkal lehet közlekedni. Kő Boldizsár pár éve átadott játszóterét is átköltöztették, Szép Miklós játszótér néven találjátok meg a térképen.

A Holnemvolt Vár részeként megnyílt a Nyíhangár fedett lovardája a hozzá kapcsolódó istállóval és szabadtéri karámokkal, amely módot ad az Állatkert lovas hagyományainak felélesztésére. Egy kisvonat a bejárattól az Állatkert hátsó bejáratáig viszi majd a látogatókat, ezt egyelőre nem adták még át, illetve a cápás akvárium (ősszel érkeznek meg a Cápa suli lakói) megnyitójára is még várni kell. A Sünispotályban beleshettek majd az állatmentés kulisszái mögé, ahol eddig több ezer állatnak segítettek.

Ami nagyon jó hír, hogy új éttermek és büfék is megnyílnak a helyszínen, van pékség a Kézműves Műhelyeknél, Kisgömböc vendéglő, ahol ebédmenüket kínálnak, illetve az Édes Mackó cukrászda a lovarda szomszédságában, ahonnan az utca front felől is tudtok majd vásárolni.

HASZNOS TUDNIVALÓK

Nyitva tartás: A Holnemvolt Vár májustól augusztusig tart nyitva hétvégén 9:30-tól 20 óráig, hétköznap 19 óráig (a Hetedhét Palotába a zárás előtt még 1,5 órával lehet belépni)

Belépő: Az állatkerti belépő is érvényes a területre, amely felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek 2000 Ft, családi 8400 Ft (az Állatkert hátsó játszóterétől a Szavanna ház felől is be tudtok menni). Ha csak a Holnemvolt Várba mentek, akkor 1000 Ft/fő a belépő, 2 éves kor alatt 200 Ft. Emellett Sün zsetonokkal lehet fizetni a különböző játékokért a Vurstlinál és a Hetedhét Palotánál. 1 sün zseton 400 Ft, amelyet automatákból vehettek meg.
Találtok még a helyszínen többféle enni- és innivalót, pelenkázási lehetőséget, ajándékboltot, pénzautomatát is.
Parkolás és megközelítés: Parkolni az Állatkert és a Holnemvolt Vár előtt lehet, amely hétköznap fizetős, hétvégén ingyenes, de nehéz szabad helyet találni.
Megközelíthető még kisföldalattival (Széchenyi fürdő állomás) és 72-es trolibusszal.

Képek és teljes információ: minimatine.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.