Kultúra, Rocker Boyler

Ha egy kis Gipsy Jazzre vágysz gyere a Muflon Itatóba

Mág egy kört! Gipsy Jazz Trió

Még egy kört! Gipsy Jazz Trió

Flór Noémi: nagybőgő
Faragó Péter: gitár
Kárpáti Róbert: gitár

Muflon Itató. Nagykovácsi, Muflon utca 20. Kezdés: 20:30 – kor. Hogy mikor? 2019 július 06 – án! Gyere be, nem bánod meg!

Hogy is isszák?

A szinti szving az európai dzsessz egyik irányzata. Az 1930-as években született. Megteremtője a Django Reinhardt és Stéphane Grappelli által alapított Quintette du Hot Club de France.

A műfaj leggyakoribb elnevezései – a sinti swing, manouche jazz és a gipsy jazz – az előadókra utalnak, ugyanis a legismertebb előadói, a műfaj éltetői a szinti, illetve mánus cigányok közül kerültek ki. Az irányzatot – a műfajteremtő zenekar után (Hot Club-style) – röviden hot-jazznek is nevezik.

A műfaj megszületése az 1934-ben alapított Quintette du Hot Club de France zenekarhoz köthető. Az együttes tagjai: Stephané Grappelli – hegedű, Django Reinhardt – szólógitár, Joseph „Nin-Nin” Reinhardt (Django öccse) és Roger Chapu – ritmusgitár, valamint Louis Vola – nagybőgő voltak. A zenekar teljesen új hangzásvilágot teremtett meg, mely gyorsan rendkívül népszerű lett, néhány év leforgása alatt több száz felvételüket adták ki.

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés