Tudomány - Technika, XXII. kerület

Lehet, hogy az új technológia az autószerelők réme?

Ezt soha nem úsztuk meg. Még el sem kezdődött a január, de már emeli az üzemanyagok árát. A MOL a benzint 2, míg a gázolaj árát 4 forinttal emelik. Persze ez más-más kutakon értelemszerűen csapódik le.

Amit tudunk, hogy a Shell Balatoni út 10-es kútjánál a prémium üzemanyag árát – sajnos csak a 95 Shell V-Power benzinét és nem tudni meddig – a cég 8 forinttal csökkentette január elsejétől.

Kevesen tudják, hogy a több pénzért néha jobbat kapunk. A Shell Dynaflex technológiával fűszerezett benzin, illetve gázolaja a téli időszakokban jobb üzembiztonságot és hamarabb üzemhőmérséklet elérést biztosít, amihez hosszabb táv leküzdése esetén megtakarítás is párosul, akár 1 liter 100 km-en.

Téves elmélet, hogy az öregebb autóknál a jobb minőségű üzemanyag használata felesleges pénzkidobás. Mint tudjuk, egy karbantartott autómotor, akár örökké él. Ehhez viszont jó minőségű üzemanyag szükséges.

A Dynaflex technológiával készülő új benzin 20%-kal több súrlódáscsökkentő adalékot tartalmaz, ugyanez az adat az új V-Powert a jelenlegi normál FuelSave-hez hasonlítva a háromszorosa. Az új üzemanyag elődjéhez képest magasabb fordulatszámon is legalább annyira hatékony, mint alacsony fordulat mellett, valamint a koszolódást is hatékonyabban előzi meg. Láthattuk, mennyire képes bekormolódni egy üzemanyag befecskendező, vagy egy szelep, az ennyire rossz állapotú alkatrészekből már nyilván nem képes újat varázsolni, az új autók motorját viszont hosszabb ideig lehet képes hatékonyan működtetni és megóvni a jelentős kopásoktól. írja az

autonavigator.hu

Tehát, érdemes a drágább jobbat megvásárolni, mert hosszabb távon kifizetődik. Lehet, hogy az új technológia az autószerelők réme?

Arold Péter
 

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés