XIV. kerület

Újabb mentett állatokat engedett szabadon a Budapesti Állatkert

A mentőmunkához kapcsolódó legutóbbi elengedéskor 17 madarat és 40 kisemlőst juttatunk vissza élőhelyükre. A megmentett és természetes élőhelyükre visszajuttatott állatok természetvédelmi eszmei értéke együttesen 1,6 millió forint.

Ma, április 27-én, szombaton, a háromnapos Föld Fesztiválhoz, illetve a Holnemvolt Várban egész hétvégén át tartó tavaszi sokadalomhoz kapcsolódóan gorilla napot is tartunk. Az emberszabású majmok házában – a Jane Goodall Intézettel közös szervezésben – egész nap érdekes programokkal várjuk a gorillák, és általában az emberszabásúak iránt érdeklődőket. Szó esik többek között a vadon élő gorillák fennmaradását fenyegető veszélyekről, és arról is, mit lehet tenni, mit tehetünk akár mi magunk is ezeknek a főemlősöknek a védelméért.

 

Forrás: zoobudapest.com

A gorilla nap programjának egyik fontos része két legidősebb gorillánk, Liesel és Golo felköszöntése. Liesel, az 1997-ben Frankfurtban született nőstény, és Golo, az 1980-ban Stuttgartban született hím ugyanis éppen harminc éve, 1989-ben kerültek össze, akkor érkeztek ugyanis a mi Állatkertünkbe. A két állat nászából az idők során három kölyök született: Dango 1992-ben, Gorka 1996-ban, Ebobo pedig 2000-ben. Azóta persze már mindhárman felnőtt állatok, Dango a Sanghaji Állatkert, Gora a Madridi Állatkert, Ebobo pedig a Barcelonai Állatkert lakója, Dango és Liesel pedig ma már nagyszülők, sőt, legújabban dédszülők is.

Állatkertünk gorilla családja természetesen nemcsak a két, fiatalnak most már nem mondható állatból áll. Hiszen van még két fiatalabb nőstény is, N’yaounda és Iringa a nevük. Sőt, N’yaoundának még egy kölyke is van a 2017 adventjekor született Indigo személyében.

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés