Közlekedés

Változik a Fogaskerekű közlekedése

Fotó: Arold Péter fovarosunk.info

A 60-as villamos (fogaskerekű) 2018. augusztus 1-jén (szerdán) az első járatindulástól 10-én (pénteken) az utolsó járatindulásig a Városmajor és az Adonis utca között jár, mert a Mátyás király utcai átjárót lezárják halaszthatatlan karbantartás miatt. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt. A Mátyás király út a Hollós út és a Költő utca felől is zsákutca lesz a fogaskerekű átjárójáig. A közúti forgalom számára a Mátyás király út a Hollós út  felől lesz megközelíthető.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy megállónál az Eötvös úton, a Karthauzi közt követően; a Művész út megállónál a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után; Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállónál pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött áll meg.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállónál a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött; a Svábhegy megállónál  az Eötvös úton, a Karthauzi közt követően áll meg.

A közúti átjáró lezárása miatt a 21-es, a 21A, 212-es és a 990-es autóbusz Széll Kálmán tér M; Boráros tér H, illetve Rákoskeresztúr, városközpont felé a Svábhegynél a Hollós út helyett a Diana utcában, a taxiállomás helyén áll meg.

Kerékpárszállítás

A 60-as pótlóbuszon forgalomtechnikai okok miatt midi autóbuszok közlekednek, ezen a járművön a kerékpárszállítás nem lehetséges. A térségben:

  • a 21-es és a 21A, valamint hétköznapokon a 212-es autóbuszon az Adonis utcától a Svábhegy; Normafa; illetve Csillebérc, KFKI végállomás felé;
  • továbbá a 212-es autóbuszon hétvégén változatlanul a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása.
Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik. A fogaskerekű, a pótló járat és a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz között történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra, vagy a fogaskerekűre történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Mivel a pótlásban a pótlóbuszon kívül a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz is részt vesz, ezért a vágányzár miatt kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

 

Budapesti Közlekedési Központ


Olvasta már?

Átadták Budapest díszpolgári címeit

Villamospótlás az 1-es vonal dél-pesti szakaszán július 7-től augusztus végéig

Folytatódik a Rákosi úton az út- és közműépítés 2018. május 20-ától

 

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Hozzászólás lezárva.