Egyéb

Bontják a Hungexpo irodaházakat, rendőrök vitték el a tiltakozókat

A Városliget Zrt. illetékes jegyzője hatósági eljárás keretében kezdeményezte a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását. A helyszín megtisztult, senkit nem állítottak elő, azoban tizenkét emberrel szemben szabálysértési feljelentést tesznek.

A Városliget Zrt. több mint három hónappal ezelőtt adta át a bontási helyszínt a kivitelező cégnek, ám az illetéktelenül ott tartózkodó tiltakozók miatt eddig nem tudták megkezdeni a munkát. A Ligetvédők szerint nem fog nőni a zöldfelület a Városligetben a tervezett építkezések miatt. A Városliget Zrt. közleményükben hangsúlyozta, hogy a terület kiürítése nem jelenti a tiltakozók véleménynyilvánítási jogának csorbítását,mivel az aktivisták szabadon gyakorolhatják ezen jogukat a Városliget azon területein, melyek nem építési-, bontás-, vagy munkaterületek. Hangsúlyozták, hogy  a közelmúltban nyilvános rendezvényen, rádiós vitán és személyes találkozókon is igyekeztek egyeztetni a demonstrálókkal, “akik viszont vagy nem tudtak egységes álláspontot megfogalmazni, vagy elzárkóztak az egyeztetések elől”, azonban ők továbbra is nyitottak az egyeztetésre.

A Liget Budapest projektje

 A bontással és területrendezéssel több mint hétezer négyzetméternyi parkfelületet újítanak fel és adnak vissza a Városliget látogatóinak, a bontási és építési munkálatok pedig nem járnak további fakivágásokkal – olvasható a közleményben. Az LMP támogatva a civil ellenállást, szerintük nem engedhető meg, hogy a budapestiek véleménye ellenére verjék szét a Városligetet. A Fidesz szerint politikai hisztéria zajlik a Városliget körül. A mostani fejlesztéssel a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz, a főváros legszebb parkjává válik. “Az ellenzéket és aktivistáikat” arra kérte a kormánypárt, hogy “fejezzék be a hírhamisítást és a hisztériakeltést” a Városliget ügyében, ne akadályozzák a jogszerű munkálatok folytatását. A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy foglaljon állást a Városligetben kialakult helyzetben. Gy. Németh Erzsébet arra kérte Tarlóst, hogy álljon a Városligetet védők elé és mondja el, hogy “ő nem a budapestieket, hanem a Fideszt szolgálja”.

 /T.D.

bpn.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseid között!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés