Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A véradás fontosságára hívja fel a figyelmet Herczegh Anita

Herczeg Anita és férje Áder János a Várban MTI/Koszticsák Szilárd

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, az államfő felesége csütörtökön Budapesten, miután az V. Civil véradás nevű kezdeményezés keretében vért adott.

    Herczegh Anita a közmédiának elmondta, hogy egyetemistaként kezdett el vért adni, azóta pedig több mint negyven alkalommal segített ezen a módon.


    A véradással életet menthetünk – mondta, hozzátéve, hogy az ember életében ritkán adódik ténylegesen olyan helyzet, amikor valakinek az életét megmentheti. Ennek a legegyszerűbb módja a véradás, hiszen a vérkészítmények másként nem előállíthatók – hangsúlyozta.


    Herczeg Anita megjegyezte, fontos, hogy legyen elegendő vérkészlet most, amikor a pandémia miatt elhalasztott műtéteket is elvégzik.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Budapest, 2020. április 23. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita vért ad a II. Civil Véradás elnevezésű programban, az Emberi Erõforrások Minisztériumának Báthory utcai konferenciatermében 2020. április 23-án. Az összefogás és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta a koronavírus-járványban Herczegh Anita. MTI/Bruzák Noémi


    Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a közmédiának nyilatkozva mindenkit véradásra buzdított. Közölte, hogy a Civil Központ szervezésében országszerte több mint 30 helyszínen várják a véradókat, és ez már a negyedik olyan véradás, amit a koronavírus-járvány alatt szerveznek meg egyre nagyobb számú résztvevővel.

Áder János és felesége még áprilisban jelentette be a nagy hírt, hogy férjével nagyszülők lettek. Herczeg Anita az utóbbi időben egyre több közéleti szerepet vállal

Saját családja mellett mindig is érzékeny lélekkel fordult a rászoruló emberek felé Anita. Ennek példája, hogy legutóbb létrehozták férjével a Regőczi István Alapítványt, amely a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítését célozza – nyilatkozta még tavasszal négy gyermekes édesanya aki a Duna Televízió Család-Barát című műsorának.

Vélemény?

Hozzászólok