Négy musical mutatkozik be a Madách Színház pályázatának döntőjében

Négy musical mutatkozik be a Madách Színház pályázatának döntőjében: a darabok koncertszerű keresztmetszetét online tekintheti meg a közönség júliusban.

A színház új magyar musical megalkotására meghirdetett pályázata, a harmadik Madách Musical Pályázat utolsó fordulójába négy pályaművet juttatott be a zsűri, amelyek rövid keresztmetszetét már a közönség is láthatja júliusban, a Madách Színház Online Színházában.


    Mint írják, a Madách Színház 2010 és 2012 után harmadjára hirdetett pályázatot új magyar musical megalkotására. A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon. A pályaműveket értékelő zsűri tagja Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Szente Vajk rendező, színész, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója.
    A Madách Musical Pályázat a héten lezárult szakaszában 14 pályázó küldte be művének teljes zenei anyagát, szövegkönyvét és kottáját. Ezek alapján a zsűri négy művet juttatott a döntőbe, amelyekből harminc perces koncertszerű keresztmetszet készül. Ezek rendezője Valcz Péter és Widder Kristóf lesz, a szereplők a Madách Színház társulatának tagjai.


    A döntőbe jutott művek között van Derzsi György és Meskó Zsolt Kazinczy – a tizenötödik, Egressy Zoltán és Szitha Miklós A tegnap holnapja, Hegyi György és Tóth Péter Shakespeare Zrt., valamint Kövessy Róbert, Olgyay Gábor és Széll Szilvia Hegyikristály című darabja.


    A négy musical félórás keresztmetszetét július 5-én és 12-én mutatják be a Madách Színház Online Színházában. Ezt követően dönt a zsűri a nyertes pályaműről, amelyet a Madách Színház a 2021-2022-es évadban bemutat.
    A Madách Színház, értékelve valamennyi elkészült művet, az eddigiekhez hasonlóan segítséget nyújt azon pályázók számára, akiknek műve nem került a döntőbe. Rövid ismertető kíséretében tájékoztatják a magyarországi színházakat ezekről a művekről, és az érdeklődőknek el is juttatják őket.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .