Nincs menekvés

Nincs menekvés

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Arold Péter

Az Országgyűlés az őszi parlamenti üléskezdés utáni 15. napig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet.

Úgy tűnik semmi nem tartja vissza a kormányt attól, hogy a 2/3-os többségével folyamatosan meghosszabbítsa a kihirdetett vészhelyzetet, függetlenül attól, hogy a járványügyi adatok napról-napra javulnak és az oltottak száma is közelít az öt millióhoz. Gyanítható, hogy a nyájimmunitás eléréséhez szükséges 80 százalék, a lelassult oltás miatt még várat magára.

Hirdetés

 • Amikor berendezés kell
  by dugulaselharitasbudapest on 2020.06.27. at 13:30

  Társasházak csatornarendszerénél gyakran fordul elő végponti dugulás, amikor az szennyvize a központi gyűjtőcsatorna felé halad. Ilyenkor nem elég a pumpa, komolyabb duguláselhárításra tervezett gépre van szükség. Ezt is megoldom. Úgy nevezett spirálos tisztító berendezéssel (görény) gépi úton szabadítom meg a lerakódott és dugulást okozó szennyeződést. The post Amikor berendezés kell appeared first on Duguláselhárítás Budapest.

Hogy ez a helyzet akár eltarthat a választásokig, nem kizárt. Valószínűsíthető, hogy ősszel újraindulhat az egész vészhelyzetősdi, ugyanis semmi nem mutatja még azt, hogy akkorra megszűnik maga a járvány. Az újonnan felbukkant mutáns variánsok egyesek szerint bizonyíthatja, hogy maga a vírus akár laboratóriumi környezetből származhat, és erről már komoly, több ismert virológus is értekezett tanulmányaikban.

Márciusig 14 ország szignózta azt a közös állásfoglalást, amely rögzíti, hogy – bár az aláírók továbbra is elkötelezettek a közös munka mellett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértőivel – a szervezet friss jelentését a Covid–19-vírus eredetéről erős fenntartásokkal kezelik, és új vizsgálatot kérnek.

Meddig tarthat még ez a vészhelyzet és a lehetőséget kihasználva a kormány meddig fog még újabb és újabb rendelkezéseket hozni az éj leple alatt megtartott üléseken mint ahogy azt Semjén Zsolt is a – a legalább 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megtartó beruházások helyszínét és közvetlen környezetét nyilvánítják különleges gazdasági övezetté. A különleges gazdasági övezetben a települési önkormányzat egyes feladat- és hatásköreit a jövőben a megyei önkormányzat veszi át – törvénymódosító javaslatot benyújtotta.

A közember nagy része úgy érzékeli, hogy a vészhelyzet folyamatos hosszabbítása előzménye annak a felállásnak, hogy nem lehet majd kiírni jövőre választásokat.

De nem menjünk ennyire előre. A járványadatok számunkra titkosak, abba, még az orvosok sem láthatnak bele teljesen és csak a felszíni eredmények publikusok. Az orvosok és az eü. dolgozók titoktartásra vannak kötelezve, információ kifelé, csak engedéllyel. A kórházakban csak a köztévések forgathatnak, az ellenzéki sajtó és média kitiltva.

Egy 2020 novemberi jogszabály kimondja:

Nem lehet választást tartani a veszélyhelyzet idején, ha pedig már kitűztek erre az időre voksolást, akkor az elmarad.

Vagy így, vagy úgy, az elkövetkező hónapok izgalmasak lesznek mind a vírus, mind a politika tekintetében.

Regisztrálj Te is oltásra

hogy jövőre szavazhass.


0 0 votes
Article Rating

Hozzászólások