2021-es kerti trendek

Szponzorált tartalom

A 2021-es kerti trendek kicsit átalakultak, köszönhetően a sok otthon töltött időnek. Ahhoz azonban, hogy új köntösbe öltöztethessük az udvart, a teraszt, vagy éppen a zöldségest, tervezésre van szükség. Az ehhez szükséges kerti szerszámokat akár a fővárosban is beszerezheted és nekiállhatsz még az erkélyen is kertészkedni. Lássuk, hogy mik a 2021-es kerti trendek!

1. trend: Természetes kombinációk

Ez a kerti trend nemcsak a természettel való kapcsolatunkról szól, hanem a harmóniáról és az egymással való kapcsolatról is. Ebben a stílusban többféle kultúra jegyei is megtalálhatóak. A színek legtöbb esetben a trópusokról származnak, ilyenek a földes árnyalatok egy kis barnával keverve. A világ számos tájáról összeszedett növények pedig csak tovább csinosítják majd az udvarunkat. Jó megoldás lehet ennél a trendnél a púpliliom, amelyet lila, fehér, de még rózsaszínben is beszerezhetünk. Persze ne feledkezzünk meg a dáliákról, vagy éppen az egyszerűbb, kígyószálnak nevezett fajtáról sem. A növény levelei fekete színűek, így kontrasztot teremthetünk az ágyásban.

2. trend: A zöld egyensúlya

A zöld egyensúlyának nevezett kerti trend fő célja, hogy teljesen kikapcsolódhassunk a kertben. Ez a téma nyugalmat és spiritualitást áraszt magából. Meghatározó elemének tartják a visszafogottabb mintájú, színű és alakú virágokat és növényeket. A fő árnyalatok a pasztell változatok, mint a rózsaszín, vagy éppen a menta. Az ilyen kertbe jól beilleszthető a juhar, amely zöld színeivel remekül passzol ehhez a stílushoz. Mivel télálló, így akár a hidegebb időszakokat is jól tűri. Beszerezhetünk továbbá gyógynövénynek is alkalmas eucalyptust is, amellyel magassági hatás is kelthető. Az ültetéshez kerti szerszámok Budapesten is beszerezhetőek.

Amennyiben nagyvárosban kertészkednénk, ne féljünk az új dolgoktól sem. A zöldet bármelyik erkélyre, kisebb teraszra is beilleszthetjük. Ezáltal jóval nyugalmasabban telhetnek a nyüzsgő hétköznapok. Tegyünk ki a balkonra pár cserép virágot, esetleg nevelgessünk fűszernövényeket, esetleg kisebb palántákat, hogy élmény legyen a napsütésben tevékenykedni.

3. trend: Zöld vidámság

A modern technológia és az innovációk nemcsak a beltérre, hanem a kültérre is kihathatnak. A különböző újdonságoknak köszönhetően számos egyedi és különleges zöld növényt vihetünk be az otthonunkba. A bolondos kinézetű virágok uralják ezt a trendet, amelybe remekül illeszkedik például a szulák. Ez egy kúszónövény, amelyben a fekete és a rózsaszín egyszerre található meg. Hát nem különleges?

Összegezve

A kertészeti trendek minden évben változnak egy keveset. Idén még több újdonság került előtérbe, köszönhetően annak, hogy már több mint egy éve töltünk a kelleténél is több időt odahaza. Éppen ezért vagyunk a lehető legtöbbet kint a szabadban, legyen az egy pesti erkély vagy egy vidéki udvar. Érdemes megnézni az idei trendeket, amelyekben sok-sok vidámság is található!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .