Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság

Megosztom

Megalakult a Rozsdaövezeti Bizottság – tájékoztatta a Miniszterelnökség szombaton az MTI-t. Úgy tűnik elérkezett az idő, hogy lepusztult, volt gazdasági, ipari létesítményeket kutasson fel a minisztérium és kezdjenek velük valamit.

 Közleményük szerint a rozsdaövezeti akcióterületek kijelölését véleményező testület várja a javaslatokat, hogy mely leromlott állapotú, korábban ipari vagy egyéb gazdasági célra használt ingatlanok kerüljenek be a kormányzati programba.
    Kiemelték: a kormány célja, hogy a leromlott állapotú területek, illetve városrészek rehabilitációjának megvalósításában segítsen. Ezért korábban döntés született, hogy a használaton kívül került vagy alulhasznosított, rossz fizikai állapotban lévő, környezetszennyezéssel terhelt egykori ipari és gazdasági területek fejlesztését a kormány kiemelten támogatja.

Szponzorált tartalom

Válogatás a megveszLAK legfrissebb III. kerületi ingatlan hirdetéseiből

  • Eladó lakás Budapest III. kerület, 54 000 000 HUF
    on 2024.04.19. at 09:48

    Kiváló infrastruktúrával rendelkező felújított lakás!Megvételre kínálok egy 48 m2 alapterülettel és tágas terekkel rendelkező felújított, 3. kerületi lakást.A ház téglából épült, a lakás a zárt lépcsőházban találhatóA lakás jó elosztású és élhető terek kerültek kialakításra.Te…

  • Eladó lakás Budapest III. kerület, 43 000 000 HUF
    on 2024.04.19. at 09:48

    Budapest Békásmegyer városrészében, a Jendrassik György utcában (iii. kerület) kínálok eladásra egy X. emeleti, 2 külön bejáratú szobás, étkezős,, 51 nm-es, hangulatos panellakást rendezett, kulturált társasházban.Kialakításának, kedvező alaprajzának köszönhetően rendkívül világos, ablaka…

A rozsdaövezeti akcióterületek kijelölése érdekében megalakult Rozsdaövezeti Bizottság elnöke Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára.

A testület tagjai: Gyutai Csaba, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője, László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Szabó Ferenc, a Miniszterelnökség koordinációs és elemzési főosztályának főosztályvezetője és Zeke Janka, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára.
    A beérkezett javaslatokat a tárca előzetesen megvizsgálja, ez főszabály szerint 45 napig tart, majd az előzetes vizsgálat alapján alkalmasnak ítélt kezdeményezéseket részletes, minden szempontra kiterjedő vizsgálatnak is alávetik. Ez utóbbi vizsgálat eredményének megfelelően alakítja ki 30 napon belül a Rozsdaövezeti Bizottság véleményét a javasolt területek rozsdaövezeti kijelölésével kapcsolatban. A végső döntést ezt követően a kormány hozza meg – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .