Oltási pont Kispesten

Hamarosan az Ady Endre úti szakrendelőben is elkezdődhet az oltás, de egyenlőre csak a lehetőség lett biztosítva az intézményben, a valós ellátás hamarosan indulhat. Dr. Kumin Marianna M.Sc. főigazgató-főorvos az alábbiakban közretett felhívás ajánljuk figyelmükbe.

“A mai napon (2021. 03. 03.) kapott határozat szerint Egészségügyi Intézetünk kijelölt oltópont lett. Az oltás protokoll szerint, ütemezett formában a főépület fsz. 1-es számú helyiségében valósul meg 2 oltóhellyel, míg a tömeges oltásra a Forrásház 1. emeleti területe lett kijelölve 5 oltóhellyel. A Szakrendelő oltópontjára az időpontra érkezők a parkoló felőli bejáraton jutnak be, elkülönülve az egyéb rendelésekre érkezőktől.

– Jelentkezni oltásra a 347-5909-es, csak erre a célra létrehozott telefonszámon lehet. A telefon 3 munkaállomáson cseng ki, itt az időpont egyeztetés mellett, a regisztráció is megvalósul.
Ezen túlmenően az Intézet webes előjegyzésére is lehetőség lesz (sokan már eddig is ezt vették igénybe időpont foglaláskor). A rendszer erre a célra történő beállítása megtörtént.

Hirdetés

– Oltással kapcsolatos kérdéseiket az oltopont@euint.kispest.hu email címre juttathatják el. A honlapunkon elérhető lesz egy formanyomtatvány is, az oltással kapcsolatos kérdésekkel, amit ha előre kitöltenek, nem kell az oltóhelyen erre időt fordítaniuk.

– Várhatóan a jövő héten indul az oltás, de erre nézve még nincs pontos információm. Amint tudomásomra jut, újabb tájékoztatást adok.

Az aktuális járványhelyzetről és az oltás fontosságáról:

Megragadom a lehetőséget, hogy az aktuális járványhelyzetről, ezzel összefüggésben az oltás fontosságáról szóljak.

– A harmadik hullám felszálló ágában vagyunk. Az aggasztó számok arra utalnak, hogy a most uralkodó brit vírus variáns lényegesen fertőzőbb, mint elődje. Elsősorban a fiatalabbakat érinti. Igen gyorsan, a tünetek megjelenése után pár órával fordulhat át igen súlyos, akár lélegeztető gépet is igénylő állapotba az érintett személy státusza.

– A járvány lassítását a mind szélesebb körű oltás, illetve egy szigorított lezárás szolgálná. Emiatt változott az oltási stratégia is. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbben kaphassák meg az oltást, több (Pfizer, Astra) esetében kitolták a második vakcináció időpontját.

– Tudni kell, hogy mindegyik oltóanyagnál előfordulhat oltási reakció (influenza-szerű tünettel, lázzal, stb.), ami 2-3 napra ágyba kényszerítheti az érintetteket. De semmi nem mérhető ahhoz, amikor valaki megkapja a jelenleg tomboló brit variánst. Még a 2. oltás után is meg lehet fertőződni, tovább lehet adni a fertőzést, ha nincs fegyelmezett maszkhasználat. Ellenben nem jelentkeznek súlyos kórházi ellátást igénylő tünetek.

– Az új típusú mRNS oltóanyagok (Pfizer, Moderna) egyes esetekben túlpörgetik az immunrendszert. Ez nem áll fenn a hagyományos elölt vírust tartalmazó oltóanyagnál (Sinopharm), ami jellegénél fogva a leguniverzálisabb, hogy csak a két végponton levő oltóanyagot emeljem ki. Ha nem áll fenn a felkínált oltóanyag leiratában tiltás, allergia, kérem, vegyék igénybe az oltást, hogy a nyáron visszatérhessünk korábbi életünkhöz.”

Dr. Kumin Marianna M.Sc.
főigazgató-főorvos

Kérem, hogy az előző főigazgatói közleményben felkínált elérhetőségeket még NE keressék, mivel azok jelenleg nem élnek.
Felkészültünk, de az indulásról, a részletekről nem kaptunk újabb információt. A meglevő információk alapján azonnal éltem előzetes tájékoztatással Önök felé.

Mivel a gyakorlat országszerte változó, még bizonytalan, hogy mikor kezdhetjük meg az oltást. Ez független a háziorvosi oltástól, az zajlik az eddigi protokoll szerint!

Szíves türelmüket kérem és kövessék figyelemmel honlapunkon a „Híreink” felületet!

Dr. Kumin Marianna M.Sc. főigazgató főorvos”

Kispesti magazin – Hírek XIX. kerület Kispest közéleti magazinja

  • Vitézy levélben fordult az ellenfeleihez
    on 2024.03.24. at 20:26

    Vitézy Dávid, aki a napokban döntött el, hogy megméretteti magát Budapest főpolgármesteri székéért folytatott küzdelemben, ma levélben fordult a többi The post Vitézy levélben fordult […]

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .