Fővárosi Önkormányzat, V. kerület

A beszélő oroszlán

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A Budapesti Közlekedési Központ a híd még élő legnagyobb szakértőjét, a Lánchíd oroszlánját kérdezte arról, mik a legfontosabb érvek a dunai átkelő felújítása mellett.

A Marschalkó János szobrászművész által készített egyik oroszlánszobor most a BKK videójában kelt életre, hogy elmondja, milyen okokból fogadta kitörő örömmel a Lánchíd hamarosan kezdődő rekonstrukciójáról szóló híreket.

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya
Duguláselhárítás Kőbánya

Az oroszlánok szinte a kezdetek óta figyelik a híd mindennapjait: a Lánchidat 1849 novemberében adták át, a dunai átkelőt a hídfőknél őrző négy kőoroszlánt azonban csak 1852-ben állították fel.

Így minden bizonnyal ők Magyarország legfontosabb kulturális örökségének és szimbólumának a leghitelesebb – de mindenképp a legrégebbi – szakértői.

A 7 legfontosabb érv a Lánchíd felújítása mellett 🦁

Mi a 7 legfontosabb érv a Lánchíd 🌉 felújítása mellett?Ki más válaszolhatna hitelesebben erre a kérdésre, mint a híd még élő legnagyobb szakértője 🦁, aki szinte a kezdetek óta figyeli a dunai átkelő mindennapjait, és akinek élete-halála, hogy Magyarország egyik legfontosabb kulturális öröskségének és szimbólumának felújítása mielőbb elkezdődhessen.#bkk #bkkbudapest #közösségiközlekedés #lánchíd(📷 BKK, Felszeghy Áron, Fortepan, Wikipedia)

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ – 2021. január 29., péntek

A híd felújításával kapcsolatban már számos szaktekintély kifejtette véleményét, az oroszlánokat azonban eddig senki nem kérdezte arról, számukra mi a rekonstrukció jelentősége. A BKK most ezt az űrt kívánta betölteni.

Hírek V. kerület Belvárosi Magazin

 • Szent Flórián-díj felhívás
  by otodikkerulet on 2021.04.22. at 20:52

  Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 19/2007.(V. 30.) B-L. Ö. többször módosított rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjét, ezen belül a Szent Flórián-díjat. A díj adományozásához javaslatot tehet bármely települési és nemzetiségi képviselő, a jegyző, kerületi polgár, kerületi egyház, intézmény, társadalmi, civil szervezet, kerületi rendészeti szervek, kerületi érdekképviseleti szerv, kerületi szakmai egyesület. A javaslatokat Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. The post Szent Flórián-díj felhívás appeared first on Hírek V. kerület.

 • Szilágyi fia örökre börtönben maradhat
  by otodikkerulet on 2021.04.20. at 20:27

  Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a 2020 májusában megölt színművész fiával szemben. Szilágyi István fia, lehet örökre börtönben marad. A vád szerint a férfi különösen kegyetlen módon végzett édesapjával. Az ügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A vádirat szerint a vádlott, egy 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel, a XVII. kerületi családi házukban. A vádlott korábban – The post Szilágyi fia örökre börtönben maradhat appeared first on Hírek V. kerület.

 • Müpa programok
  by otodikkerulet on 2021.03.13. at 20:13

  Új koncertfelvételekkel nyitja meg médiatárát a hosszú hétvégére a fennállásának 16. évfordulóját ünneplő Müpa. A kínálat többek között a Special Providence, Jamison Ross, Bogányi Gergely és az Orfeo Zenekar koncertjével bővül.     Az intézmény a jeles alkalomból március 13-tól 15-ig mindenki számára elérhetővé teszi HD-minőségű felvételeket tartalmazó digitális médiatárát, így ez idő alatt bárki regisztráció nélkül élvezheti a világszínvonalú előadásokat. Több The post Müpa programok appeared first on Hírek V. kerület.

 • Ukrajna – Eddig 28 ezer halott
  by otodikkerulet on 2021.03.13. at 16:12

  Ukrajnában még tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, szombatra kiugróan sok, csaknem 13,3 ezer új beteget jegyeztek fel – ami tavaly december közepe óta az eddigi legnagyobb napi növekmény -, és ismét nagyon sokan, több mint 240-en haltak bele egy nap alatt a betegségbe.     Velük együtt az eddigi halálos áldozatok száma meghaladta a 28 ezret, és kórházba is rendkívül sokan kerültek.    Az The post Ukrajna – Eddig 28 ezer halott appeared first on Hírek V. kerület.

 • Villamossal ütközött
  by otodikkerulet on 2021.03.13. at 15:59

  Összeütközött egy villamos és egy személyautó Budapest V. kerületében, a Vámház körúton szombaton délelőtt. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították a gépkocsit, és ezzel egy időben egy férfit emeltek ki a járműből, akit a mentőszolgálat kórházba szállított. A villamoson mintegy húsz ember utazott, ott személyi sérülés nem történt. Az érintett útszakaszon a The post Villamossal ütközött appeared first on Hírek V. kerület.

BKK

Ezt is olvassa el!
0

Hozzászólások