Fővárosi Önkormányzat, V. kerület

A beszélő oroszlán

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 0 vote
Article Rating

A Budapesti Közlekedési Központ a híd még élő legnagyobb szakértőjét, a Lánchíd oroszlánját kérdezte arról, mik a legfontosabb érvek a dunai átkelő felújítása mellett.

A Marschalkó János szobrászművész által készített egyik oroszlánszobor most a BKK videójában kelt életre, hogy elmondja, milyen okokból fogadta kitörő örömmel a Lánchíd hamarosan kezdődő rekonstrukciójáról szóló híreket.

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya
Duguláselhárítás Kőbánya

Az oroszlánok szinte a kezdetek óta figyelik a híd mindennapjait: a Lánchidat 1849 novemberében adták át, a dunai átkelőt a hídfőknél őrző négy kőoroszlánt azonban csak 1852-ben állították fel.

Így minden bizonnyal ők Magyarország legfontosabb kulturális örökségének és szimbólumának a leghitelesebb – de mindenképp a legrégebbi – szakértői.

A 7 legfontosabb érv a Lánchíd felújítása mellett 🦁

Mi a 7 legfontosabb érv a Lánchíd 🌉 felújítása mellett?Ki más válaszolhatna hitelesebben erre a kérdésre, mint a híd még élő legnagyobb szakértője 🦁, aki szinte a kezdetek óta figyeli a dunai átkelő mindennapjait, és akinek élete-halála, hogy Magyarország egyik legfontosabb kulturális öröskségének és szimbólumának felújítása mielőbb elkezdődhessen.#bkk #bkkbudapest #közösségiközlekedés #lánchíd(📷 BKK, Felszeghy Áron, Fortepan, Wikipedia)

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ – 2021. január 29., péntek

A híd felújításával kapcsolatban már számos szaktekintély kifejtette véleményét, az oroszlánokat azonban eddig senki nem kérdezte arról, számukra mi a rekonstrukció jelentősége. A BKK most ezt az űrt kívánta betölteni.

Hírek V. kerület Belvárosi Magazin

 • Az ágyneműtartóban bújt el
  by otodikkerulet on 2021.02.18. at 14:01

  A budapesti és a hevesi rendőrök közösen fogták el a férfit, akit több bűncselekmény miatt köröztek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya a Hevesi Rendőrkapitányság munkatársaival 2021. február 16-án 10 óra 35 perckor elfogott egy férfit, aki ellen több elfogatóparancs is érvényben volt. A 38 éves V. Ferencet csalás, lopás, kerítés bűncselekmények, valamint egy szabálysértés miatt körözték. A férfi egy heves megyei községben az egyik The post Az ágyneműtartóban bújt el appeared first on Hírek V. kerület.

 • Kijárási tilalom alatt árulta a kábszert
  by otodikkerulet on 2021.01.11. at 13:48

  Kijárási tilalom – A rendőrök hat mobiltelefont és egy más nevére szóló személyit is találtak nála. Hirdetés Duguláselhárítás Budapest A belvárosi járőrök 2021. január 5-én 21 órakor igazoltattak egy zavartan viselkedő férfit a főváros V. kerületében, a Báthory utcában. Átvizsgálták a férfi ruháját, táskáját, és összesen mintegy bruttó 150 gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála. Előkerült még hat mobiltelefon és egy The post Kijárási tilalom alatt árulta a kábszert appeared first on Hírek V. kerület.

 • Kigyulladt egy gázvezeték a Sas utcában
  by otodikkerulet on 2021.01.06. at 18:01

  Tűz Sas utca – Megsérült és kigyulladt egy felújítás alatt álló lakás gázvezetéke hétfőn napközben az V. kerületi Sas utcában – közli a Fővárosi Katasztrófavédelem honlapján Hirdetés Duguláselhárítás V. kerület A vezetékből kiömlő gáz fáklyaként égett. A kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották és a gázművek kiérkezéséig elszorították a vezetéket, majd a szakembereknek a helyszínt átadták. Ezt is olvassa el! Hol The post Kigyulladt egy gázvezeték a Sas utcában appeared first on Hírek V. kerület.

 • Hol jó élni minálunk
  by otodikkerulet on 2020.12.19. at 10:49

   Budapesten az I. és az V. kerületben, vidéken pedig Egerben és Veszprémben a legjobb élni – derül ki az Otthon Centrum nemzetközi trendek alapján felállított rangsorából, amelyben a 20 ezernél nagyobb népeséggel rendelkező városokat vizsgálták. Hirdetés     Az ingatlanközvetítő hálózat közleménye szerint az életminőség szempontjából értékelték a városokat, vizsgálták a háziorvosi ellátást, a lakosság képzettségét, a foglalkoztatást és az ingázást.    Az elemzők The post Hol jó élni minálunk appeared first on Hírek V. kerület.

 • Tűzben lelte halált
  by otodikkerulet on 2020.11.27. at 19:29

  Halálos lakástűz történt Budapesten a belvárosban pénteken délután – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. A tűzoltókat az V. kerület, Szent István kőrúton egy földszinti lakáshoz riasztották. A tűz eloltása után találtak rá az elhunytra – mondta Kolozsi Péter. Ezt is olvassa el! Az ágyneműtartóban bújt el A budapesti és a hevesi rendőrök közösen fogták el a The post Tűzben lelte halált appeared first on Hírek V. kerület.

BKK

Ezt is olvassa el!
0 0 vote
Article Rating
0

Hozzászólások