Fővárosi Önkormányzat, V. kerület

A beszélő oroszlán

Távfelügyelet Pécel
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Olvasási idő: 13 perc

A Budapesti Közlekedési Központ a híd még élő legnagyobb szakértőjét, a Lánchíd oroszlánját kérdezte arról, mik a legfontosabb érvek a dunai átkelő felújítása mellett.

A Marschalkó János szobrászművész által készített egyik oroszlánszobor most a BKK videójában kelt életre, hogy elmondja, milyen okokból fogadta kitörő örömmel a Lánchíd hamarosan kezdődő rekonstrukciójáról szóló híreket.

Hirdetés

Duguláselhárítás Kőbánya
Duguláselhárítás Kőbánya

Az oroszlánok szinte a kezdetek óta figyelik a híd mindennapjait: a Lánchidat 1849 novemberében adták át, a dunai átkelőt a hídfőknél őrző négy kőoroszlánt azonban csak 1852-ben állították fel.

Így minden bizonnyal ők Magyarország legfontosabb kulturális örökségének és szimbólumának a leghitelesebb – de mindenképp a legrégebbi – szakértői.

A 7 legfontosabb érv a Lánchíd felújítása mellett 🦁

Mi a 7 legfontosabb érv a Lánchíd 🌉 felújítása mellett?Ki más válaszolhatna hitelesebben erre a kérdésre, mint a híd még élő legnagyobb szakértője 🦁, aki szinte a kezdetek óta figyeli a dunai átkelő mindennapjait, és akinek élete-halála, hogy Magyarország egyik legfontosabb kulturális öröskségének és szimbólumának felújítása mielőbb elkezdődhessen.#bkk #bkkbudapest #közösségiközlekedés #lánchíd(📷 BKK, Felszeghy Áron, Fortepan, Wikipedia)

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ – 2021. január 29., péntek

A híd felújításával kapcsolatban már számos szaktekintély kifejtette véleményét, az oroszlánokat azonban eddig senki nem kérdezte arról, számukra mi a rekonstrukció jelentősége. A BKK most ezt az űrt kívánta betölteni.

Hírek V. kerület Belvárosi Magazin

 • A gyanú szerint a fiatal egy órán belül két motort is ellopott a belvárosból
  by otodikkerulet on 2021.07.10. at 09:43

  Egy V. kerületi mélygarázs biztonsági őre vette észre, hogy 2021. július 5-én reggel 6 óra 30 perc körül egy ismeretlen férfi a sorompókat kikerülve egy robogót tol ki a garázsból, így őt kérdőre vonta.  Miután a férfi a garázshoz belépőkártyát nem tudott felmutatni, és ottléte okára hihető magyarázattal nem tudott szolgálni, az őr értesítette a rendőröket. A perceken belül a helyszínre érkező The post A gyanú szerint a fiatal egy órán belül két motort is ellopott a belvárosból appeared first on Hírek V. kerület.

 • Soha nem látott szoborkiállítás nyílik a Kálmán Makláry Fine Arts galériában!
  by otodikkerulet on 2021.06.23. at 18:44

  A nagysikerű Magyar-Párizs kiállítás sorozat keretén belül jelenleg a szobrászművészek alkotásait mutatjuk be. Olyan világhírű művészeket, kiknek szülőhazája Magyarország, de kiteljesedésük, szinte teljes életművük Franciaország művészeti áramába tartoztak. Az École de Paris kiemelkedő tagjai közül Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László alkotásai láthatók egészen a 30-as évektől. A fa és bronz technikával készült alkotások The post Soha nem látott szoborkiállítás nyílik a Kálmán Makláry Fine Arts galériában! appeared first on Hírek V. kerület.

 • A siker receptje: Emarsys Kft. professzionális munka szerethető irodai környezetben
  by otodikkerulet on 2021.05.09. at 09:17

  Szponzorált tartalom Irodai munka a járvány után – ahogy egy négyszeres Szerethető Munkahely díjas cég People and Strategy igazgatója látja 1. rész Mitől szerethető egy munkahely? A COVID-19 járvány az irodai munkavégzést háttérbe szorította, de vajon milyen mértékig lehet létjogosultsága a home office-nak a járvány után? Továbbra is jelenthet-e vonzerőt a teljes körű kényelmi szolgáltatást, rekreációt, egészségtudatosságot biztosító iroda? Lehet-e The post A siker receptje: Emarsys Kft. professzionális munka szerethető irodai környezetben appeared first on Hírek V. kerület.

 • Szent Flórián-díj felhívás
  by otodikkerulet on 2021.04.22. at 20:52

  Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának 19/2007.(V. 30.) B-L. Ö. többször módosított rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjét, ezen belül a Szent Flórián-díjat. A díj adományozásához javaslatot tehet bármely települési és nemzetiségi képviselő, a jegyző, kerületi polgár, kerületi egyház, intézmény, társadalmi, civil szervezet, kerületi rendészeti szervek, kerületi érdekképviseleti szerv, kerületi szakmai egyesület. A javaslatokat Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. The post Szent Flórián-díj felhívás appeared first on Hírek V. kerület.

 • Szilágyi fia örökre börtönben maradhat
  by otodikkerulet on 2021.04.20. at 20:27

  Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a 2020 májusában megölt színművész fiával szemben. Szilágyi István fia, lehet örökre börtönben marad. A vád szerint a férfi különösen kegyetlen módon végzett édesapjával. Az ügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A vádirat szerint a vádlott, egy 50 éves férfi együtt élt időskorú szüleivel, a XVII. kerületi családi házukban. A vádlott korábban – The post Szilágyi fia örökre börtönben maradhat appeared first on Hírek V. kerület.

BKK

Ezt is olvassa el!

Hozzászólások