A beszélő oroszlán

A Budapesti Közlekedési Központ a híd még élő legnagyobb szakértőjét, a Lánchíd oroszlánját kérdezte arról, mik a legfontosabb érvek a dunai átkelő felújítása mellett.

A Marschalkó János szobrászművész által készített egyik oroszlánszobor most a BKK videójában kelt életre, hogy elmondja, milyen okokból fogadta kitörő örömmel a Lánchíd hamarosan kezdődő rekonstrukciójáról szóló híreket.

Hirdetés

Az oroszlánok szinte a kezdetek óta figyelik a híd mindennapjait: a Lánchidat 1849 novemberében adták át, a dunai átkelőt a hídfőknél őrző négy kőoroszlánt azonban csak 1852-ben állították fel.

Így minden bizonnyal ők Magyarország legfontosabb kulturális örökségének és szimbólumának a leghitelesebb – de mindenképp a legrégebbi – szakértői.

A 7 legfontosabb érv a Lánchíd felújítása mellett 🦁

Mi a 7 legfontosabb érv a Lánchíd 🌉 felújítása mellett? Ki más válaszolhatna hitelesebben erre a kérdésre, mint a híd még élő legnagyobb szakértője 🦁, aki szinte a kezdetek óta figyeli a dunai átkelő mindennapjait, és akinek élete-halála, hogy Magyarország egyik legfontosabb kulturális öröskségének és szimbólumának felújítása mielőbb elkezdődhessen. #bkk #bkkbudapest #közösségiközlekedés #lánchíd (📷 BKK, Felszeghy Áron, Fortepan, Wikipedia)

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ – 2021. január 29., péntek

A híd felújításával kapcsolatban már számos szaktekintély kifejtette véleményét, az oroszlánokat azonban eddig senki nem kérdezte arról, számukra mi a rekonstrukció jelentősége. A BKK most ezt az űrt kívánta betölteni.

BKK

Hozzászólok