Vegyszermentes BIO ágyi poloska irtás

Ágyi poloska fertőzöttség Budapesten

Március és május között számottevően visszaesett a bejelentett lakossági ágyi poloska fertőzések száma. Rekordszintre csökkent a fertőzöttség, de ez most újra emelkedik.

Vegyszermentes BIO ágyi poloska irtás
Budapest rovarirtás

A koronavírus-járvány ideje alatt 21%-kal csökkent a lakosság által bejelentett ágyi poloska fertőzések száma Budapesten az előző év azonos időszakához képest.Ennek egyik oka az lehet, hogy a vírusfertőzéstől való félelem miatt nem merik megrendelni a szolgáltatást, így kerülve az idegen kontaktust.

A lakossági bejelentések száma annak ellenére csökkent, hogy a koronavírus miatti korlátozások következtében fokozottabban érzik a problémát az érintettek, hiszen akár a nap 24 órájában össze vannak zárva a vérszívókkal.

A fertőzés  csökkenésének másik oka a koronavírus közvetett hatása lehet, de ezzel a fertőzöttség egy adott területen nem csökken, maximum a nemzetközi turizmus csökkenésével járó átfertőzés lassul. A nemzetközi turizmus az  ágyi poloska magyarországi terjedésének vezető okai között szerepel, melynek átmeneti megszűnése lefékezte az ágyi poloskák terjedését.

Magyarországon sajnos az egyik oka a terjedésnek azok a lomtalanítási időszakok, amelyek tulajdonképpen egész évben folytatódnak és a lakók által kidobott tárgyakban-főleg régi bútorok, fekvőhelyek-amelyek fertőzési gócok lehetnek, ugyanis ilyenkor a lomokat széttúrják és sokan hazaviszik a saját lakásukba, ezzel lehetőséget adva az ágyi poloska továbbterjedésének.

Egészségügy

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .