Döntött a Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte tegnap a Fővárosi Kormányhivatalt a Városháza Gerlóczy utcai szárnyába tervezett krízisszálló megnyitását tiltó határozata miatt. A kormányhivatalnak új eljárást kell lefolytatnia.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy a Fővárosi Önkormányzat Gerlóczy utcai, kihasználatlan szárnyában a korábban tervezett Budapest Galéria helyett átmeneti krízisszálló lesz kialakítva. Az ehhez szükséges munkálatok már majdnem teljesen elkészültek, amikor a Fővárosi Kormányhivatal műemlékvédelmi okokra hivatkozva megtiltotta, hogy az épületben​ hajléktalanszálló kerüljön kialakításra.

Ezt a kormányhivatali döntést támadta meg a bíróságon a Fővárosi Önkormányzat, mert nem látta megalapozottnak és valós indoknak a műemlékvédelemre hivatkozó tiltó határozatot, hiszen az épület állaga, műemlékvédelmi jellege nem sérült volna az ellátó kialakításával és megnyitásával.

A Fővárosi Önkormányzat üdvözli a törvényszék döntését és arra számít, hogy az átmeneti hajléktalanszálló minél hamarabb megnyithat, most, amikor arra a legnagyobb szükség van.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .