Őszi razzia a Merzse-mocsárnál

Őszi razzia a Merzse-mocsárnál

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Őszi akciót tartott a XVII. kerületi Rendőrkapitányság a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével a Merzse-mocsárnál, a nemrég zárult kerületi lomtalanításhoz kapcsolódva. 

Hirdetés

GUMIABRONCS JAVÍTÁS, KERÉKCSERE HÁZHOZ MEGY!


A razziát megnehezítette a rossz időjárás, valódi mocsárjárás volt, ezért köszönjük a mezőőrség segítségét – fogalmazott Horváth Lajos rendőrezredes, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság megbízott vezetője a Képviselő-testület legutóbbi ülésén elmondott beszámolójában. Egy külföldi állampolgárt jogellenes tartózkodás miatt, másvalakit testi sértés gyanújával fogtak el a rendőrök. A rendőrkapitány elmondta, hogy tettek feljelentéseket, kiszabtak helyszíni bírságokat, 56 személyt igazoltattak és 111 járművet ellenőriztek. Mindenkit szondáztattak, de ittas vezetőt szerencsére nem találtak. 
A XVII. kerületi Rendőrkapitányság évek óta folyamatos kapcsolatban áll a kerületi társszervezetekkel, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálattal, a kerületi polgárőrséggel és a kerületi közterület-felügyelet munkatársaival. Minden tavasszal és ősszel közösen lépnek fel elsősorban az illegális hulladéklerakás és fakitermelés megszüntetése érdekében.
Az őszi „Merzse-mocsár akció” különösen fontos, a rendőrök ugyanis ritkábban jutnak ki azokra a természetvédelmi területekre, ahol jellemző a törvénytelen szemétlerakás. A mocsarat speciális gépjárművekkel lehet megközelíteni, így a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat volt a rendőrség segítségére. Közös együttműködésük eredménye a terület közrendjének és közbiztonságának, valamint a lakosság biztonságérzetének növelése – írja a rakosmente.hu

Hozzászólások