Nem közeledtek az álláspontok

Megosztom

Az SZFE részéről Upor László lemondott megbízott rektor, Bagossy László lemondott intézetvezető és Németh Gábor lemondott rektori tanácsadó ment el Vidnyánszky Attila meghívására a Nemzeti Színházba megbeszélni az SZFE körüli helyzetet, erről tartott sajtótájékoztatót az SZFE diáksága által blokád alá vont bejárat elött a Vas utcában a magyarnarancs.hu cikke

A sajtótájékoztatón elhangzott: a következő napokban is a lemondott vezetők viszik a hivatalos ügyeket, azért, hogy zavartalan módon megkezdődhessen az oktatás. Az álláspontok nem közeledtek, az eltérő demokráciafelfodás miatt nem sikerült egyezségre jutni. Az alapdokumentumok körüli vita nem tudott elmozduni a holtpontról.

További probléma az oktatás biztosításával kapcsolatban, hogy a felmondó tanárok és külsős óraadók pótlását meg kell oldani.

Egyértelmű volt, hogy mást ért a két fél változás alatt, és úgy tűnik, hogy az autonómiagaranciák megvonása ideológiai változást készít elő.

Elsősorban a járványhelyzetben zajló oktatásról akartak beszélni, de erről kevés szó esett.

A vezetők ezt a tárgyalás egyszeri alkalomak tartják egyelőre, és a sajtótájékoztató után a hallgatóknak is beszámolnak.

Upor László elmondta: elképzelhető, hogy a lemondásuk legitimitását megpróbálják majd megkérdőjelezni, ők mindenesetre a tanítást folytatni szeretnék, és a 30 nap ügyvitelt felmondási időként vállalták.

A delegáció megkérdezte Vidnyánszkyékat arról, hogy miért nincs kézzel fogható szakmai programjuk arról, hogyan kellene a haza, nemzet fogalmának nagyobb teret adni az oktatásban — de a beszélgetésnek ez a része nem tartott sokáig.

Címlapfotó: Narancs


Megosztom

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .