Liberális kígyókeltető? Vita az egyetemről

Arold Péter

Az Ez Itt a kérdés című műsor hétfői adásának Szigethy Gábor színház- és irodalomtörténész, Fáy Miklós kritikus, Apáti Bence újságíró, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója és Kukorelly Endre író volt a vendége – írja az origo.hu

A téma a jelenlegi helyzet volt, ami a Színművészeti Egyetemen zajlik. A kérdés az egyetemi oktatás két féle értelmezése volt, miszerint valóban liberális kígyókeltető (sic!) vagy magas szintű irodalmi munka folyik-e az intézmény falai között?

A Vidnyánszky Attila által elnökölt Magyar Teátrumi Társaság állásfoglalása szerint a modellváltás elkerülhetetlen, mivel az egyetem infrastrukturális állapotát, épületeinek, előadótermeinek minőségét siralmasnak ítélik. Gyászosak az egyetemi oktatási körülmények, és annak minőségét is alacsony színvonalúnak tartják. Az egyetem nemzetközi kapcsolatrendszere folyamatosan gyengül.

Fáy Miklós egyetért a változást elutasító színművészetisek egyetemfoglalásával, de a régebben az egyetemen tanító Szigethy Gábor Kossuth-díjas színháztörténész szerint, és ezt ő már húsz éve is említtette, hogy az egyetem rossz irányba megy. Szerinte ez a rendszer teljesen tarthatatlan, és teljesen egyetért azzal, hogy meg kell újítani az egyetemet.

A teljes beszélgetést itt elérhetitek

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .