Láng Zsolt felszólít

Arold Péter

Mostanra akár már humorosnak is vehetném, ha nem bosszantana a kormány óvodás műsora a Lánchíd felújításával kapcsolatban. A Lánchíd 171 éves. Felújításra szorul. És nem 8 hónapja. Legalább 10 éve. Ennek ellenére az önkormányzati választások óta  ágyúval lövik Karácsony Gergelyt. Volt Pesti úti idősek otthona, kerékpár út, most a Lánchíd rekonstrukciója van terítéken.

A Fidesz budapesti elnöke – keddi Facebook-bejegyzésében – arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal kezdje meg a Lánchíd felújítását. Úgy látszik, a mostani kommunikációs csatornák egyik hivatalos zászlóshajója a Facebook. Mindkét oldalról.

Láng Zsolt – valamikor a II. kerület polgármestere volt – azt írta, Budapest főpolgármesterének lenni megtisztelő, történelmi lehetőség, ugyanakkor sok alázatot, áldozatot és munkát követel. “Ezek a szavak nem tudom, mit jelentenek Karácsony Gergelynek, de ha hisz a hivatali esküjében, cselekedjen végre Budapest és Magyarország érdekében!” – hangsúlyozta.
Hozzátette, hogy Karácsony Gergely sokallja a kormányzat augusztus 20-i kiadásait, s azt kéri, inkább adják oda azt a pénzt is, mert nem elég a Lánchíd felújításának támogatására a “Tarlós-időkből megörökölt” 6 milliárd forint.
Emlékeztetett, a Lánchíd a fővárosi önkormányzat tulajdona, s ez nemcsak jogokkal jár, hanem kötelességekkel is.

“Például a szétmálló, lassan balesetveszélyes műtárgyak felújításának kötelezettségével. Az éves, több mint 300 milliárdos költségvetési pénz erre van”

– írta.

Nyilván úgy gondolta, hogy a műtárgyak nyolc hónapja döntöttek úgy, hogy nekiállnak “szétmálni” és az előző évtizedekben keményen tartották magukat.

“Ha van forrás öt főpolgármester-helyettesre, párttanácsadók és anarchista aktivisták milliós megbízásaira, párttársak brüsszeli posztolgatására 112 millióért, 1,7 milliós fizetésű PR vezetőkre, akkor a nemzet egyik szimbólumának megóvására miért nem jut?”

– tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Ez az egész, már tényleg érmet nyerne egy óvodai előadáson.

Hozzászólok

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .