Az ablakból lövöldözött a XIII. kerületben

A budapesti férfi – elmondása szerint – „viccből” lövöldözött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2020. június 3-án 13 óra 44 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy Hegedűs Gyula utcai társasházból lövéseket hallottak. A bejelentésre a rendőrök több egységgel a helyszínre mentek, ahol az egyik lakó elmondta, hogy június 2-án az esti órákban látott egy férfit, aki egy csúzlival a szemközti társasház ablakára lövöldözött.

A rendőrök megtalálták a társasházban azt a lakást, ahonnan a bejelentés szerint lövéshez hasonló hangot hallottak és elszámoltatták a lakásban tartózkodó 29 éves budapesti férfit. Sz. Jenő a rendőröknek elmondta, hogy ő lőtt az este folyamán a szomszéd ház falára viccből egy csúzlival és a bejelentés előtt is ő lőtt ki lakásának nyitott ablakán egy gáz- és riasztópisztollyal, mert kíváncsi volt a hangjára.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a lövések során nem sérült meg senki, és anyagi kár sem keletkezett. Sz. Jenő azt mondta a rendőröknek, hogy a csúzlival kalcium tablettát lőtt a szomszéd ablakra, a gáz- és riasztófegyverrel pedig a levegőbe lőtt, hogy kipróbálja, milyen a hangja a fegyvernek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei Sz. Jenőt a helyszínen elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit garázdaság vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták, vele szemben szabadlábon hagyása mellett folytatják az eljárást.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .